Véradóbarátok elismerése

Véradóbarátok elismerése
A véradók napja Budapesten rendezett országos ünnepségen kitüntetésben részesült a Danubius Hotels Zrt. hévízi egysége, valamint a Vöröskereszt Keszthelyi Járási Területi Szervezete két aktivistája.

A Danubius Hotels Zrt. hévízi egységének vezetése nagy figyelmet fordít az évente három alkalommal körükben szervezett véradások előkészítésére, lebonyolítására. Munkaidőben biztosítja a dolgozók véradáson való részvételét, jellemzően több mint 80 fő segíti donorként a gyógyító munkát. A teljes dolgozói létszám közel 35 százaléka véradó, a munkahelyi véradásokon túl 15-25 fő jelenik meg rendszeresen véradáson a Keszthelyi Kórház Vérellátójában. A vezetés a társadalmi felelősségvállalás jegyében véradásonként 2 nap szabadnapot biztosít a dolgozói részére. Ez nagyban ösztönzi az új véradók regisztrálását is, amely aránya 2018. évben meghaladta a véradók 10 százalékát. A fürdővárosi szállodák képviseletében az elismerést Nagy Rita igazgató és Vajda Márta gyógyászati vezető vette át.
A véradás szervezése érdekében kifejtett több évtizedes aktív tevékenységéért a Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést kapta Ferge Józsefné, aki több évtizede kapcsolódott be a vöröskeresztes munkába Sármelléken. Pedagógusként sokat tett a településen élők közösségi életének erősítése érdekében, 2011-ben a faluban újjászervezte a lakóterületi Vöröskereszt szervezetet. Mindig elsődleges feladatának tekintette az ifjúság egészséges életre nevelését, az emberközpontú közösségek létrehozását, tevékenységük koordinálását. Irányításával a múlt évben a véradás népszerűsítése érdekében nyertes pályázatot bonyolított le a sármelléki vöröskeresztes szervezet. A fiatal házasokat, óvodás és általános iskolai gyermekek szüleit, a sportegyesület tagjait szólították meg a véradás népszerűsítése érdekében, ezzel is erősítve a mások iránti felelősségvállalás érzését.
Hosszú idő óta végzett áldozatos tevékenysége, humánus mentalitása elismeréseként a Véradásszervezést Támogató Egészségügyi Dolgozó kitüntető címben részesült dr. Doma Imre. Több mint húsz éve a Keszthelyi Kórház Transzfúziós Osztályának vezető főorvosa, az intézmény vöröskeresztes szervezetének tagja. Kiemelkedő érdeme a szakmailag, emberileg végzett odaadó munka a Vöröskereszt alapvető feladatát jelentő véradás lebonyolításában, jó kapcsolatot tartva a véradásszervezőkkel, a véradókkal.Keszthely.
SZUPERINFO.HU