Zalai szív szép üzenetei

Életmű munkának is tekinthető a zalai születésű, a Balatonhoz ezer szállal kötődő 77 éves Kanizsa József író-költő nemrég megjelent, 51. kötete.

Kőbánya ege alatt, s ezzel a címmel is született a versekből, prózai művekből összeállított könyv sok olyan fotóval, melyek családi vagy irodalmi körökben zajlott jeles eseményeket, ünnepnapokat idéznek meg nagy kitekintéssel. A zalai szülőföldön, köztük Keszthelyen a Fejér György Városi Könyvtárban többször megforduló irodalmár 61 éve publikál, felnőttekhez és gyermekekhez egyaránt szólva. A félszázat immáron meghaladó köteteiből 49 a fővárosbeli munkássága alatt született, részben Kispesten majd az utóbbi 42 évben Kőbánya Újhegyi-lakótelepi otthonában, ahogy mondja: „..hetedik emeleti boldogságban.”
Műveinek mondandójával, irodalmi közéleti tevékenységével és látogatásaival ma is épp oly hűséges az ifjúkorában volt szűkebb hazájához, mint mai lakóhelyéhez. Hitvallása szerint bárhol van, a „zalai szív” mindig megszólal benne. Tevékenyégét számos elismerés fémjelzi, a kötet életrajzi adataiból ezekről is képet kap az olvasó.
Horányi ÁrpádKeszthely.
SZUPERINFO.HU