Két bronzérem a szentesi 5. Kiss Bálint Kupán

Akt.:
Két bronzérem a szentesi 5. Kiss Bálint Kupán
Március 16-17.-én került megrendezésre Szentesen az 5. Kiss Bálint Kézilabda Torna, melyen Egyesületünk 4 csapattal vett részt. 2002-es, 2003-as és 2004-es korosztályban neveztünk azzal a céllal, hogy az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokságban még versenyben levő csapataink számára jó erőfelmérő és gyakorlási lehetőség a szentesi verseny.

2004-es korosztályban Dobra Ildikó edző döntése alapján a bajnokságban eddig kitűnően szereplő (Régió Döntőből 1. helyen jutottak az Országos Elődöntőbe) 2004/2005-ös csapat tagjait szétbontva, két azonos erősségű csapattal neveztünk, ezzel együtt azok a játékosok is csapatba kerültek, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak tétmérkőzéseken.

2002-es korosztály:

Hódmezővásárhelyi LKC – Balmazújvárosi LKSE 14-14

Szeged KKSE – Hódmezővásárhelyi LKC 15-16

Hódmezővásárhelyi LKC – Kézilabda Szeged SE 11-16

Orosházi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 5-15

Éles Kézilabda Iskola SE – Hódmezővásárhelyi LKC 14-21

 

Végeredmény:

1. Éles Kézilabda Iskola SE

2. Balmazújvárosi LKSE

3. Hódmezővásárhelyi LKC

4. Szeged Kiskundorozsma KSE

5. Kézilabda Szeged SE

6. Orosházi NKC

 

Különdíjasok:

Gólkirálynő: Mérai Maja (HLKC)

Legjobb játékos: Vass Vita (ÉKI)

Legjobb kapus: Horváth Réka (Balmazújváros)

 

Gaál Adrienn edző: “Sajnos az időjárás beleszólt a torna programjába, de szerencsére 6 csapat így is részt tudott venni, így körmérkőzésekkel dőlt el a helyezések sorsa. Szombaton játszottunk a Balmazújvárossal, kiélezett mérkőzésen nagy küzdéssel és csapatösszetartással sikerült egy döntetlent kiharcolnunk. Következett a Dorozsma elleni meccs, amit felszabadult játékkal sikerült megnyerni. A szombati nap utolsó mérkőzése a KSZSE ellen zajlott, az első félidőben vezettünk, ezután sajnos külső ok/okok megzavarták játékosaimat és a második félidőre az ellenfél átvette a vezetést és nyerni tudott. Vasárnap következett az Orosháza, ezt a meccset könnyed játékkal sikerült vennünk, így eldőlt, hogy 3. helynél nem végezhetünk rosszabbul. Az Éles Kézisulival játszottuk az utolsó mérkőzésünket, amin nagyon szépen tartották magukat a lányok. A második félidő 8. percétől picit “elfogytunk” és az ÉKI megérdemelten győzött. Összességében elégedett vagyok, de a technikai hibákat feltétlenül le kell csökkentenünk a mérkőzéseken, a sok hiba nagyban szerepet játszik abban, hogy ha nem győztesen hagyjuk el a pályát. Gratulálok a Csapatnak, edzőkollégámnak Márknak és Mérai Majának aki a torna Gólkirálynője lett!”

 

Kiss Márk edző: “A rossz időjárás miatt több csapat is lemondta a részvételt, így a megváltozott sorsolás miatt az eredeti 2×4-es csoportból 5 meccses körmérkőzés lett! Szombaton 3, vasárnap 2 mérkőzés várt ránk. A szombati nap felemásra sikerült, egy győzelem, egy döntetlen és egy meglepő vereség született. A vesztes meccsen a csapat a mutatott játéka alapján nem érdemelt győzelmet, de kritikán aluli játékvezetés mellett erős szembe-szélben játszottunk. A vasárnapi 2 mérkőzésünk egy győzelmet és egy vereséget hozott.

A szombati játékvezetés és a szervezés-lebonyolítás miatt (több mérkőzés csúszott, szinte egyetlen meccsünk sem kezdődött el a kiírt időpontban) elég sok negatívum maradt bennem.

Gratulálok a csapatnak a BRONZÉREM megszerzéséhez és Mérai Majának a Gólkirálynői címhez!”

2003-as korosztály:

Kozármisleny – Hódmezővásárhelyi LKC 7-5

Szentesi SI – Hódmezővásárhelyi LKC 7-17

Kézilabda Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC 8-13

Hódmezővásárhelyi LKC – Szeged KKSE 8-11

Hódmezővásárhelyi LKC – Csongrád 10-0 (j.n.)

Orosházi NKC – Hódmezővásárhelyi LKC 10-13

 

Végeredmény:

1. Kézilabda Szeged SE

2. Kozármisleny

3. Hódmezővásárhelyi LKC

4. Orosházi NKC

5. Szeged Kiskundorozsma KSE

6. Szentesi SI

7. Csongrád

 

Különdíjasok:

Gólkirálynő: Bánfai Virág (Kozármisleny)

Legjobb játékos: Rácz Vivien (HLKC)

Legjobb kapus: Gyovai Sára (KSZSE)

 

Banga Endre edző:”A torna – annak ellenére, hogy néhány csapat lemondta a részvételt – nagyon hasznos volt csapatom számára. Megfelelő sorozatterhelést biztosított, ami a további versenyeken pozitívan fog hatni. Minden csapatot megvertünk, akik verhetőek voltak, és a második helyen végzettől is csak 2 góllal kaptunk ki, ezt előrelépésként értékelem. Sajnos továbbra is probléma néhány játékosnál a labdafogás, ezen feltétlenül javítanunk kell a jövőben. Összességében az elért 3. helyezés reális, a csapat játékával elégedett vagyok!”

2004-es korosztály:

Végeredmény:

 

1. Kozármisleny

2. Balmazújváros

3. Kézilabda Szeged SE

4. Orosházi NKC

5. Szeged Kiskundorozsma SE

6. HLKC B

7. HLKC A

8. Szentesi SI

9. Csongrád

 

Dobra Ildikó edző:” A rendelkezésemre álló játékoskeretet kettéosztottam, két hasonló erőt képviselő csapattal neveztünk a hétvégi tornára, összesen 14 játékost tudtam így pályára küldeni. Ezen a versenyen az eredmény másodlagos volt, az volt cél, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, hiszen a kisebbek közül sokan még elég keveset játszottak igazi mérkőzésen, és nemsokára kezdődik az U7-es ERIMA bajnokság. Én is jobban meg tudtam ismerni a játékosaimat, kinek mi az erőssége és miben kell még fejlődnie, mire kell még nagyobb hangsúlyt fektetni. Összesen 9 meccset játszottunk, nagyon sok tapasztalatot szereztünk, jó hogy mindenki ott volt, a lányok szurkoltak egymásnak, egymásért, ezzel is erősödött a csapategység!”

(hlkc.hu).
SZUPERINFO.HU