Kétszázmilliós pályázati forrásból bővítette létszámát a kecskeméti kórház

Akt.:
Kétszázmilliós pályázati forrásból bővítette létszámát a kecskeméti kórház
Csaknem kétszázmillió forintos pályázati támogatásból bővítette létszámát és javította a betegellátás minőségét a Bács-Kiskun Megyei Kórház – közölte az intézmény szóvivője.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán korábban elnyert 199,5 millió forint 21 új dolgozó felvételére biztosított lehetőséget – tájékoztatott Horváth Attiláné.

Jelezte: ezen kívül az uniós és állami forrásból négy mobil csoportot – mozgásszervi és rehabilitációs, klinikai táplálási, decubitus (felfekvés kezelésére, illetve megelőzésére szolgáló) és burnout (a kiégés szakellátását segítő) – is létrehoztak. Ezek a szervezeti egységek további 16 orvos, szakápoló és szakasszisztens foglalkoztatását tették szükségessé.

Az említett álláshelyeken felül 33 ápoló többlettevékenységét tudja finanszírozni a kórház a támogatásból.

A projekt legfontosabb célja a betegellátás minőségének javítása az intézményben, ezt a létszámfejlesztéssel és a mobil teamek kialakításával sikerült megvalósítani. Utóbbiak révén ráadásul egységes kezelési szemlélet alakulhat ki a létesítményben, ami szakmailag és költséghatékonyság szempontjából egyaránt előrelépést jelent – tette hozzá. Jelentős eredmény a dolgozók megtartása, anyagi elismerésük, mobilitásuk elősegítése is – hangsúlyozta a szóvivő.

Közölte, hogy a kinevezéssel járó bérköltséget két éven át ugyanebből a mintegy 200 millió forintos összegből tudják fedezni.

 

MTI.
SZUPERINFO.HU