Frissítve:

Kézműves Ízek Fesztiválja

Kézműves Ízek Fesztiválja
Kalács- és csörögesütés, tojásfestés, gyöngyfűzés, patkókovácsolás, íjászkodás, sámándobrezgés, tánc … felsorolhatatlanul gazdag programot kínált a Szentesi Vendégszeretet Egyesület és az Együtt Szentesért Egyesület Húsvét hétfőjén.


Az Ifjúsági- és Művelődési Házba belépve egy fafaragó fogadta az embereket, aki sajátos történelemszemléletét mesélte a hallgatóságnak. A pódiumteremben folyamatosan váltották egymást az előadások (népzene, Móricz novella, ruhabemutató, néptánc, sámándobok megszólaltatása stb., miközben a terem nagy részében állandóan jelen volt a kézműves foglalkozások rengeteg változata. Az épület mögött patkót lehetett kovácsolni, bábot vásárolni, íjászkodni.

Érdekes volt a korok találkozása. Kor a szó mindkét értelmében. Korszak és életkor. Megfigyelhető volt az ősi történelmi korok felelevenítése (sámándob stb.), a motívumok modernizálása (pl. modern ruhákon a kalocsai hímzés) Ennél számomra élőbb, természetesebb és spontánabb volt az életkorok találkozása: alig tipegő kisgyerekek és nagyszülő, dédszülő korosztályú nénik találkozása. A mai térben és lélekben szétzilált világban fontosak ezek a találkozások.

hiba beküldése.
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása