Kiemelkedő teljesítmények a Cegléd ellen, Rokszin Ádám a Szpari új igazolása

Kiemelkedő teljesítmények a Cegléd ellen, Rokszin Ádám a Szpari új igazolása
© Illusztráció: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Ez már valami volt. Játékban ugyan van még mit csiszolni, ám az eredményességre nem lehetett panasz vasárnap délután. A Szpari ekkor fogadta a Ceglédet és végül magabiztosan nyert 4-1-re, ami értékes három pontot jelentett a nyíregyháziaknak. A színvonalról aligha lehetne dicshimnuszt zengeni, ám voltak tetszetős akciót, góloknak is bővel lehetett megtapsolni.

– Gratulálok a játékosoknak, mert az első pillanattól kezdve olyan karakterrel és hozzáállással játszottak, amiért hetek óta dolgozunk.. – kezdte visszapillantását a vasárnap diadalra Zoran Szpisljak, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Sajnáljuk, hogy a Budaörs ellen nem sikerült pontot, vagy pontokat szereznünk, de vasárnap már jól kijöttek azok, amiket gyakoroltunk, amikre készültünk. Sajnos az utolsó pillanatban derült ki, hogy Rezes Laci belázasodott, így sem rá, sem az eltiltott Rubus Tamásra nem számíthattunk. A csapat erejét mutatja, hogy sikerül pótolni őket és mindenki hozta az elvárt átlagot, néhányan pedig felette teljesítettek, akiket feltétlenül ki kell emelni. így Kártik Bálintot, Gyurán Bencét és a három gólt szerző Hornyák Marcellt.

– Kétgólos vezetésünk után sem dőltünk hátra, az csak egy eredmény, a játékot kell tovább építenünk – folytatta Zoran Szpisljak. – A meccs előtt felhívtuk a figyelmet arra, hogy ha sokáig tartjuk a saját térfelünkön a labdát, az gondot tud okozni. Gyorsabba kell átvinni az ellenfél védőterületére, ha kell passzokkal, ha kell indításokkal. Persze kettő nullánál már ez egy kicsit könnyebb volt az eredmény miatt, de többet tudtak vállalkozni a játékosok és többet tudtak kihozni magukból. Voltak helyzeteink, szabadrúgásaink nem állunk el, még szerezhettünk volna egy-két gólt.

– Mindenféleképpen gratulálok a játékosoknak és azt kell mondjam, hogy ennek kell lennie egy indulópontnak. Nem azt mondom, hogy itt a vége, hanem itt az eleje. Ezt kell tovább építeni.

Vasárnap a lelátón feltűnt Karacs Péter, aki korább játszott a Szpariban. Azt nem tudni, hogy miként távozott a meccsről, az viszont biztos, hogy új igazolása van a piros-kékeknek. Hétfőn aláírt a Szparinál az a Rokszin Ádám, aki bal oldali védőként és középpályásként bevethető. A 27 éves szolnoki születésű játékos Debrecenben kezdte pályafutását,majd több szezont húzott le Szolnokon. Onnan Győrbe, majd a Vasashoz vezetett az útja, innen igazolt a nyíregyházi piros-kékekhez. Élvonalban nem játszott, a másodosztályban viszont rutinosnak mondható több mint másfélszáz meccsével..
SZUPERINFO.HU