Kiemelten fontos lett a miskolci akkumulátorgyár ügye

  30 dec 2017

Miskolc – Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Miskolcon építendő akkumulátorgyár-beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.
A kabinet a Magyar Közlöny december 27-i számában közölt rendelete szerint a kiemelt jelentőségű ügyekben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott látja el a koordinációs feladatokat.
Mint arról lapunkban már írtunk, akkumulátorgyárat építene Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. A várhatóan mintegy 400 főt foglalkoztató üzem a tervek szerint 2018 szeptemberében kezdené meg működését és napi 24 órában termelne. A beruházás első ütemében egy több csarnokból álló összeszerelőt létesítenének. A gyártáshoz szükséges akkumulátorcellákat a telephelyre szállítás után összeszerelik, majd a feltöltést követően értékesítik azokat magyarországi és európai autógyáraknak.
A GS Yuasa Corporation világszerte 9 üzemmel rendelkezik, négyben ólomakkumulátort, ötben újratölthető Li-ion akkumulátorokat készítenek. Magyarországi leányvállalata a GS Yuasa Magyarország Kft., a céget 2017. október 30-án jegyezték be.
ÉM