Kihúzták a gyufát – ellenőrző gyakorlat Csongrádon

Kihúzták a gyufát – ellenőrző gyakorlat Csongrádon
A csongrádi Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola Kollégiumában tartottak parancsnoki ellenőrző gyakorlatot a város tűzoltói.


A gyakorlat szituációja szerint a második emelet egyik kollégiumi szobájában a diákok gyufával játszottak. Az egyik előtt gyufaszál az emeletes ágy mögé esett, melyet a szobából távozó fiatalok nem vettek észre. Az égő gyufaszál begyújtotta az ágy mögött lévő port, a tűz ráterjedt az ágy mögötti falon lévő falvédőre, és továbbterjedt a berendezési tárgyakra.

A tüzet a szomszédos kollégiumi szobákban lévő diákok észlelték, akik értesítették a Csongrád MKI műveletirányítási központját. A második és harmadik emeleten lévő diákok közül többen az épületben rekedtek, akik mentésre szorultak.

A riasztásra két csongrádi és egy szentesi szer érkezett a helyszínre, és megkezdődhetett a felderítés, a bent rekedtek kimenekítése, és virtuálisan az oltás is. Hogy a gyakorlat még inkább hasonlítson az ilyen esetekben előforduló körülményekhez, az előkészítés során füstgépet is alkalmaztak. A végrehajtás megfelelő értékelést kapott.

 

* * *

Október 16-án Csongrádon a város Vöröskereszt szervezetének rendezésében kilenc csapat részvételével elsősegélynyújtó versenyre került sor, amelynek egyik állomása csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság volt, ahol a csapatok tagjainak szimulált másodfokú égési sérüléseket kellett ellátniuk.

– csongrad.katasztrofavedelem.hu –.
SZUPERINFO.HU