Vereséggel kezdte a szezont a Rákóczi

Akt.:
Vereséggel kezdte a szezont a Rákóczi
Rákóczi Vasas – Csabacsűd 2 – 4 (1 – 1)   Orosháza-Rákóczitelep, 300 néző Vezette: Viczián (Nagy, Hanyecz)   Orosháza: Lévai – Albert, Németh, Ludányi, Boros – Juhász, Dávid (Szabó Á.

), Gulyás (Baranyai) – Mazán (Fehér), Buza, Kánya

Edző: Polyák László

 

Csabacsűd: Kovács – Sovány, Petykó, Borgulya, Szilágyi – Kiss M., Sajben, Cseke (András), Virág (Kasnyik) – Sonkoly, Bessenyei (Koppány)

Edző: Brlázs Gábor

 

Gólszerzők: Buza (11-esből) a 31., Baranyai a 78. illetve Cseke a 8. és 68., Petykó az 55., Virág a 84. percben.

 

Sárga lap: Németh, Kánya, illetve Sajben, Sonkoly, Bessenyei.

 

Vasárnap délután a Csabacsűd látogatott Rákóczitelepre. A hazaiak hibáit könyörtelenül kihasználva magabiztosan győztek.

 

Rosszul indult a mérkőzés hazai szempontból: Cseke már a 8. percben betalált Lévai hálójába egy kapu előtti kavarodást követően. Támadott ezek után a Rákóczi, ám veszélyes helyzetük nem volt egészen a 30. percig. Ekkor Juhász szabadrúgása után Buza lőtt kapufát. Egy perccel később azonban már nem hibázott: a Sajben szabálytalansága miatt megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette. A 38. percben egy szöglet után Ludányi fejelte a labdát a felső lécre, majd Buza hagyott ki ordító lehetőséget. Hiába támadott sokkal többet a hazai csapat, mégis döntetlennel vonultak pihenni a csapatok.

A második félidő csabacsűdi helyzetekkel indult, az 50. percben Lévai óriásit védett, 5 perccel később azonban nagyot hibázott, amit meg is büntetett a vendégcsapat: egy szöglet után kiejtette a kezéből a labdát, amit Petykó a hálóba gurított. Nyomott a cserékkel frissített Rákóczi, ám betalálniuk nem sikerült. A 68. percben egy vendégkontra után a kapu előtt nagy kavarodás alakult ki, Cseke pedig ismét megtalálta a rést a pajzson, így már kettővel vitt a vendéggárda. A 77. percben Buza 3 méterről fejelt hatalmas helyzetben a kapu mellé, egy perccel később viszont Baranyai lövése megpattant egy védőn, és a hálóban kötött ki, szépített tehát a hazai alakulat. A reménykedő hazai szurkolókat egy kontratámadás után Virág kedvetlenítette el, ugyanis a jobb szélről zavartalanul jutott el a labdával a kapuig, és ott a kapust is kicselezve eldöntötte a mérkőzést a 84. minutumban. Innen már nem volt visszaút, nyert a Csabacsűd.

 

Megérdemelten győzött a vendégcsapat a helyzeteit eltékozló Rákóczi Vasas ellen. Hiába a sok helyzet, ha a befejezések nem voltak elég pontosak..
SZUPERINFO.HU