Kilépett a Rába a medréből – útlezárás Szany környékén

Kilépett a Rába a medréből – útlezárás Szany környékén
A Rábán levonuló árhullám elérte a Dél-Rábaközt. A folyó több helyen kilépett a medréből, néhol már közvetlenül a közút mellett folyik, vagy már át is folyt rajta. 

Szanynál az ártéren keresztül jelenleg még lehet közlekedni a várkeszői Rába-hídon át  Pápa irányába. Az ártérben épült házak előtti közutat még nem érte el a medréből kilépő Rába vize. A hídról két irányba eltekintve úgy néz ki a táj, mintha két medre lenne a  folyónak. Várkesző felől  a Rába töltés lábáig ér a víz. A folyó rendkívüli erős sodrása miatt a híd pillérjeinél vízesés szerű csobogás hallható.

Amennyiben az áradás folytatódik,  elképzelhető ezen útszakasz lezárása. Vág községnél a gátőrház  előtt, a hídra vezető közút lezárása már megtörtént. Kihelyezték az útkorláton túl a behajtani tilos táblát is. Vág – Kemenesszentpéter közt lezárták az utat. A Rába folyó a kemenesszentpéteri oldalán szintén a töltés lábáig ér. Az ártérben áthaladó közutat már hosszú szakaszon ellepte a folyó vize, így ebben az irányban már nem lehet közlekedni.

A folyó vize az egész szakaszon különböző nagyságú uszadékokat szállít.
A kérdéses szakaszokon közlekedőknek utazásuk megkezdése előtt érdemes tájékozódni az árvízi helyzetről.

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU