Filmplakátok a PIK-ben

Filmplakátok a PIK-ben
A Magyar Kultúra Napja alkalmából a hatvanas éveket idézik meg a XVIII. kerületi PIK-ben filmplakátok segítségével. Két művész, Sós László és Kemény Éva So-Ky néven jegyezte a műveket, amelyek a hónap végéig láthatók Pestszentimrén.

Akik szeretnek nosztalgiázni, ne hagyják ki ezeket a filmplakátokat, amelyek a nézőikben bizonyára felidézik az évtizedekkel korábbi filmélményeiket. Olyan legendás filmek elevenednek meg lelki szemeink előtt, mint a Spartacus, a Van, aki forrón szereti, A szárnyas Fifi, a Tanulmány a nőkről, az Örökbefogadás vagy a Holdudvar.

– Az alkotópáros, a Sós–Kemény-házaspár a fél évszázados közös élete alatt több száz igen színvonalas filmplakátot jegyzett. Ők az alkalmazott grafika kiemelkedő alakjai, akik mind a magánéletben, mind a munkájukban elválaszthatatlanok voltak egymástól – hangsúlyozta megnyitó beszédében Feledy Balázs művészettörténész, művészeti író. – Új szimbólumrendszert alkalmaztak a műveikben, amelyek megtekintése során kisebb kulturális históriasétát tehetünk ebben a családias hangulatú galériában.

Fotó: bp18.hu

filmplakatok-foto-bp18_optDélkelet-Pest.
SZUPERINFO.HU