Kisvárda Master Good – Gólokkal lehet meccset nyerni

Lucasék kiváló formában futballoznak
Lucasék kiváló formában futballoznak - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – A Kisvárda az utolsó öt meccs alapján a bajnokság legeredményesebb csapata.


A Kisvárda Master Good jól kezdte az évet. Bármi is lesz a folytatás, ezt már nem lehet elvenni a szabolcsiaktól, akik a szombathelyi létfontosságú győzelem után nagy meglepetésre a Debrecent (3–0) is megverték az NB I. előző fordulójában.

– Volt nekik is egy tizenöt-húsz percük az első fél­időben, amikor rúghattak volna gólt, márpedig ebben a játékban nagyon nem mindegy, ki szerzi az első találatot, onnantól kezdve mást kell játszania a csapatoknak – értékelte a DVSC elleni mérkőzést Dajka László, a Kisvárda vezetőedzője.

Egységesebbek, mint korábban

– Az elsőt betuszkoltuk, három perccel később egy gyönyörű góllal tovább növeltük az előnyünket, ott lényegében el is dőlt a meccs. A szünetben azért megbeszéltük, hogy mivel nekik jönniük kell, ezt ki kell használnunk. Így is lett, végigvittünk egy kontrát, amivel már tényleg eldőlt a találkozó. Örülök, hogy időnként már egész jól futballoztunk, és volt egy pár átlag feletti teljesítmény. Ennek köszönhető ez a siker, a három nulla talán kicsit túlzás, de maga a győzelem megérdemelt – tette hozzá a mester.

Az edző a meccs előtt azt mondta, néhány mérkőzés eltelik addig, amíg összeáll a csapat, de nem mindegy milyen eredménnyel.

– Továbbra is tartom, amit akkor mondtam, adja a sors, hogy tényleg úgy menjenek el ezek a mérkőzések, hogy közben pontokat gyűjtünk – folytatta Dajka László. – Nem várom, hogy pillanatok alatt megverjünk mindenkit, de biztosan jobbak vagyunk, mint az előző fél évben. Az új igazolásainkkal és az egységünkkel nagyobb eséllyel lépünk pályára.

A támadófocit preferálja

A Kisvárda a teljes mezőnyben a legtöbb pontot szerezte az előző öt fordulóban, az ebben az időszakban jegyzett négy győzelmet és egy döntetlent 7–1-es gólkülönbséggel érte el.

– Nagyon örülünk ennek a teljesítménynek, ez talán mutatja, hogy kicsit előreléptünk a futball minden szegmensében, de beszélhetünk bármiről, hétről hétre bizonyítani kell. Örülnék annak is, ha továbbra sem kapnánk gólokat, de azt vallom, hogy nekünk is szerezni kell egy-két találatot, keresni kell a lehetőséget, és az egészséges határon belül felvállalni a kockázatot. Ha rúgsz gólokat, meg fogod nyerni a meccset. Nem szabad kábítani magunkat, hogy egy nullára nyerünk majd meccseket – zárta szavait a vezetőedző.

Friss hír a várdaiakról, hogy szerződést bontottak Jánvári Gáborral, aki már meg is találta új csapatát: a védő az NB II.-es Siófokhoz igazolt.

MK


Hugo Seco (pirosban) a mérkőzés egyik legjobbja volt
Kisvárda - A Debrecen elleni meglepetésgyőzelemmel már ötmeccses a Kisvárda szériája. Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője a múlt heti, Haladás elleni győzelem (1–0) után többször elmondta, az eredménnyel természetesen elégedett, a mutatott játékon azonban még sokat kell javítani. A me...
Dajka László és Herczeg András
Debrecen, Kisvárda – A Kisvárda vs. DVSC (3-0) OTP Bank Liga-mérkőzés után a két edző, Dajka László és Herczeg András értékelte a látottakat. Herczeg András: Négy mérkőzésen nem kaptunk gólt, most kaptunk hármat. Az első 20 percet gyengén indítottuk. Amikor kezdtünk lábra állni, akkor egyéni hibá....
SZUPERINFO.HU