Kisvárda Master Good SE – Gólzáporral kezdtek és zártak

Akt.:
Kisvárda Master Good SE – Gólzáporral kezdtek és zártak
© Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – A szezonzáró mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott a kisvárdai női kézilabda-csapat.

Sokkal okosabbak nem lettünk, mert hiába vártuk, hogy – a szokásoknak megfelelően – az utolsó hazai meccsen elbúcsúztatják azon játékosokat, akik elhagyják majd a csapatot, a kisvárdai vezetők végül mindenkinek megköszönték egy-egy cserép virággal a szezonban elért hetedik helyet.

Bár az beszédes volt, hogy a maradók (ők lesznek kevesebben) egy ütemmel később követték távozni készülő társaikat, akik között Triscsuk Krisztina is feltűnt, holott neki elvileg a következő évre is érvényes a szerződése. A három kapus, Jekatyerina Dzsukeva, Triffa Ágnes és Balog Judit mellett a nyártól már nem lesz kisvárdai játékos Olena Umenec, Szabó Valéria, Ivana Mihovics, Tarjányi Szilvia, Marina Dmitrovics és Karacs Jázmin sem.

A Kecskemét pedig az NB I-től búcsúzik, és az utolsó meccse elején amolyan kamikazejátékot adott elő. A kapus lehozatala mellett, hét mezőnyjátékossal támadtak, de a labdaszerzések után Tamara Radojevics és Vesna Milanovic-Litre is betalált a saját hatosa előteréből, így feladtak ezzel a harcmodorral. A várdaiak már az első negyedórában elérték a tízgólos különbséget, amikor Olha Nikolajenko mellett Siska Pálma is betalált,sőt, zsinórban négy gólt lőttek a vendégek, és a szempontjukból elviselhetőbbé vált a különbség. A szünetig Triscsuk Krisztina hat, Orbán Adrienn öt gólig jutott, vezérletükkel 18–8-nál ismét megvolt a közte tíz.

Csendesen csordogált a mérkőzés a második félidőben, az egyetlen kérdés az maradt, hogy kétszámjegyű lesz-e a különbség a tét nélküli mérkőzésen. Mivel a végén ismét megszórta ellenfelét a Várda, ezért bőven az lett, így tényleg szépen alakult a búcsú. A bajnoki évtől is, meg azok számára is, akik elhagyják Kisvárdát.

NB I, női: 26. forduló

Kisvárda Master Good SE–Kecskeméti NKSE 35–20 (20–13)

Kisvárda, 970 néző, v.: Ónodi, Őri.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 7, Dmitrovics 2, Radojevics 7, Milanovic-Litre 6, Triscsuk 10/2, Karacs 2. Csere: Triffa, Balog J. (kapusok), Umanec, Szabó V. 1, Katona F., Marincsák. Edző: Vlatko Djonovics.

Kecskemét: Risovics – Tóth L. 1, Albert H., Siska 6, Deáki, Gulya, Orell 3. Csere: Pusztai (kapus), Aron, Nikolajenko 4/1, Borges Lima 3, Kaiser 3, Horváth D., Kovács K. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 3–1, 9.: 8–1, 15.: 13–3, 19.: 13–7, 24.: 18–8, 35.: 23–15, 48.: 28–18, 55.: 34–18.

Kiállítások: 0, illetve 4 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 1/1.

Mesterszemmel

Vlatko Djonovics: – Maximálisan odatettük magunkat, de az ilyen mérkőzéseket nehéz megnyerni, kellő komolyságot és fegyelmet kértem a játékosoktól, ami meg is valósult.

Marosán György: – Négy kezdőjátékosunk hiányában és Olha Nikolajenko kiválása után is küzdöttünk, harcoltunk, ennyire tellett tőlünk..
SZUPERINFO.HU