Kiválasztották Hévíz borát

A neves zalai Bussay-pince Esküvé fantázianevű, olaszrizling és rajnai rizling házasításával készült cuvée-je nyerte ez évre szólóan a Hévíz Város Bora címet.


A városházán tartott válogatást hagyományosan a Hévízi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület szervezte, szakmai és társadalmi zsűri részvételével, utóbbiban képviselte a várost Papp Gábor polgármester. A borász ítészek sorában volt dr. Both Gábor egyetemi tanár, Karádi Szabolcs borszakértő, Kielmayer Krisztián nemzetközi borakadémikus, Kreil Vilmos, a Balatoni Borok Háza vezetője, a Da Bibere zalai borlovagrend képviseletében dr. Szakonyi József, hivatásos borkóstoló. Száraz fehér borok szerepeltek a mustrán, a Zala és a Balaton termővidékeiről. Összehasonlítási alapként először a Város Bora címet már korábban elnyert fajtát kóstolhattak a zsűrizők, majd összesen 10 fajta között folyt a megmérettetés. A mezőny minőségét az is mutatta, hogy a zsűrinek többször is vissza kellett kóstolnia a borokat, annyira nehéz volt ugyanis a döntés.
A Bussay Esküvé Hévíz híréhez méltón viselheti az elnyert címet, a szoros verseny a térségi gazdák kínálatának minőségét is reprezentálja, dr. Bussay László borászati munkájának újabb magas elismerését jelenti..
SZUPERINFO.HU