2016.03.16 13:22; Frissítve: 2016.03.16 13:22


Nyomot hagyott a tél Kispest útjain

Nyomot hagyott a tél Kispest útjain
hiba beküldése

katyu Foto kispest.hu_opt

A téli fagykárok kijavítását mindig az év első negyedében kezdik meg a kerület fenntartásában lévő utakon és járdákon. A december óta összegyűjtött „hibalisták”, lakossági bejelentések feldolgozása, a hibák kijavítása a hűvös és csapadékos idő elmúltától március végéig zajlik, amelyre 15 millió forintot költ az önkormányzat.

A Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője szerint annak ellenére, hogy rövid volt az idei tél, mégis nagyon sok bejelentés érkezett a kispestiektől. Sokan nem tudják, hogy a kerület útjainak, járdáinak karbantartása, javítása nem csak az önkormányzat feladata; a fővárosi önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a kerületi önkormányzat osztozik a feladatellátásban. Fontos, hogy a kispestiek is tudják, a hibák ki nem javításáért nem minden esetben a helyhatóság a felelős, nem bennünket illetnek a panaszok – hangsúlyozza Patek Gábor.

Az irodavezető tájékoztatása szerint a kerületi utak és járdák fenntartására és karbantartására mintegy 100 millió forintot költ az önkormányzat. Az illetékes iroda az útfelügyelők ellenőrzése mellett számít a kispestiek segítségére, és kéri, hogyha úthibákat látnak, telefonon a 3474-533-as telefonszámon, illetve a varosgazd.@kispest.hu, valamint a hivatal@kispest.hu e-mail címen jelentsék be azt.

Fotó: kispest.huKőbánya.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása