2016.03.30 13:03; Frissítve: 2016.03.30 13:03


Segítség a látássérülteknek

Segítség a látássérülteknek
hiba beküldése

futartaviranyito_opt

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete a XIII. kerület Önkormányzatának támogatásával a kerületben élő látássérültek térítésmentesen juthatnak hozzá egy „Futár-távirányító” néven ismertté vált készülékhez, mely az önálló közlekedésben nyújt értékes segítséget.

A készülék alkalmas a megfelelően felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél elhelyezett lámpák hangosítására, amennyiben a lámpát erre alkalmassá tették. Egy gombnyomással felolvassa a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat, valamint az M4-es metrónál az éppen üzemelő mozgólépcsőt segít megtalálni hangjelzéssel. A kiosztható készülékek száma 50 db.

Jelentkezhetnek a kerületben állandó lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező látássérültek (vakok, aliglátók, gyengénlátók), valamint a VGYKE, vagy MVGYOSZ (Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége) tagsággal rendelkező személyek, akik nem rendelkeznek távirányítóval.

Érdeklődni, illetve jelentkezni a lampas.bp13@gmail.com email-címen, vagy munkaidőben a 0670-984-5071-es telefonszámon lehet Jánosi Veronikánál a VGYKE közösségi mentoránál.Kőbánya.
SZUPERINFO.HU
BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása