Komoly tervekkel készülnek a nyárra a nagymágocsi önkéntesek

Komoly tervekkel készülnek a nyárra a nagymágocsi önkéntesek
Eredményes évet zárt a Nagymágocsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület – hangzott el a szervezet közgyűlésén, ahol az évösszegzés mellett az idei év tervei is szóba kerültek.

A nagymágocsi egyesület közgyűlésén két hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnoka is részt vett: Bajkán György tű. őrnagy, az Orosházi HTP parancsnoka, valamint Kálmán Rajmund tű. őrnagy, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője.

Az éves munkát az egyesület elnöke, Köteles Zsolt foglalta össze, mint elmondta, két esetben volt szükség a beavatkozásukra. Egy Steier gépjárműfecskendővel rendelkeznek, amelyhez kedvezményesen jutottak hozzá ausztriai testvérvárosukban.

Az egyesület eredményesen pályázott a BM OKF önkéntesek számára kiírt pályázatán, amelynek eredményeként értékes szakfelszerelésekkel bővült a bevetéseken rendelkezésre álló eszközök tárháza.

Az idei év tervei között kiemelte azt a gyakorlatot, amelyet a településen, az önkormányzat, valamint az orosházi és a szentesi egységek bevonásával hajtanak majd végre.

Az önkéntesek tevékenységét elismerte Nagymágocs polgármestere, Atkári Krisztián is, aki kijelentette: a tavalyi évben nem volt lehetőségük tűzoltóik támogatására, azonban az idei költségvetésben erre igyekeznek keretet biztosítani.

– csongrad.katasztrofavedelem.hu –.
SZUPERINFO.HU