Könnyes búcsú a kézilabda U8 országos elődöntőben

Akt.:
Könnyes búcsú a kézilabda U8 országos elődöntőben
2013. május 25.-én, szombaton a Hódtói Sportcsarnokban került megrendezésre az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokságban az U8 korosztály (2004) Kelet-2 Országos Elődöntője.

A hódmezővásárhelyi LKC csapatában több 2005-ös születésű leány is játszik, így tulajdonképpen már az Elődöntőben való szereplés is igazi bravúrnak számított, de titkon remélték, hogy nem ez a szombat lesz a végállomás a bajnokságban. Az Elődöntő hat csapat részvételével zajlott, vendégül láttuk az FTC, a Törökszentmiklósi KE, a Gyöngyössolymos, a Kézilabda Szeged SE és az Óbudai Kézilabda Sportiskola csapatát.

A nap nem indult túl jól, hiszen az első csoportmérkőzésen szoros meccsen vereséget szenvedtek a KSZSE csapatától. Ezután viszont jó játékkal legyőzték a Törökszentmiklóst, a csoportban így a körbeverések után hármas holtverseny alakult ki, ami ezúttal a HLKC csapatának kedvezett. Jobb gólkülönbséggel a csoport élén végeztek, és várhatták az Országos Döntőbe jutás szempontjából létfontosságú elődöntő mérkőzést a “B” csoportban második helyezett Óbudai Kézilabda Sportiskola csapata ellen.

A meccs nagy csatát hozott, két közel azonos erősségű csapat egészen a mérkőzés utolsó pillanatáig kemény, de a szó igazi értelmében nemes küzdelmet vívott. Érezhető volt, hogy nüanszok fognak dönteni a győzelemről és a továbbjutásról…. Azt viszont senki nem sejtette, hogy ezeket a nüanszokat ezúttal nem a játékosok teljesítménye jelenti! A mérkőzés utolsó perce sokáig felejthetetlen, számunkra fájó sportszerűtlenségről és megmagyarázhatatlan játékvezetői tevékenységről marad emlékezetes, ami beárnyékolja az egész Országos Elődöntőt. A meccs utolsó percében emberhátrányos helyzetben, döntetlen állásnál a játékvezető passzív játék miatt elvette a HLKC-től a labdát. U8 (sőt gyakran még U9) korosztályban nem ritka, hogy a gyermekek némi “fáziskéséssel” értelmezik a játékvezető ítéletét, így gyakran kell “visszafújni az akciót”. Ezúttal azonban ellenfelünk edzője kezébe vette az irányítást…Minden írott és íratlan szabályt megszegve a pályára lépve (!!!) durva mozdulattal megszerezte a labdát az azt továbbvezető játékostól, majd gyorsan indított egy lerohanásos támadást, amiből érdekes körülmények után (szabálytalan szabaddobás elvégzés + lépéshiba) gólt kaptunk. MINDEZT A JÁTÉKVEZETŐ NEM LÁTTA SZABÁLYBA ÜTKÖZŐNEK!!! Az “edző” akciójának áldozatul esett játékos a kezét fájlalva sírva jött le ezután a pályáról!

Az Országos Elődöntő eredményei:

A csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Kézilabda Szeged SE 15-17 (5-7)

Törökszentmiklósi KE – Hódmezővásárhelyi LKC 12-16 (7-10)

Kézilabda Szeged SE – Törökszentmiklósi KE 12-15 (7-7)

Csoport végeredménye:

1. Hódmezővásárhelyi LKC

2. Kézilabda Szeged SE

3. Törökszentmiklósi KE

 

B csoport

FTC – Old Tree – Óbudai Kézilabda SI 24-14 (15-7)

Gyöngyössolymos – FTC-Old Tree 9-22 (4-13)

Óbudai Kézilabda SI – Gyöngyössolymos 17-15 (7-5)

Csoport végeredménye:

1. FTC- Old Tree

2. Óbudai Kézilabda SI

3. Gyöngyössolymos

 

Elődöntők:

Hódmezővásárhelyi LKC – Óbudai Kézilabda SI 13-14 büntetőkkel (5-6, 12-12)

Kézilabda Szeged SE – FTC-Old Tree 7-23 (5-8)

 

Helyosztók:

5. helyért Törökszentmiklósi KE – Gyöngyössolymos 14-17 (6-9)

3. helyért Kézilabda Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC 15-11 (8-5)

1. helyért FTC-Old Tree – Óbudai Kézilabda SI 30-22 (14-12)

 

Végeredmény:

1. FTC- Old Tree

2. Óbudai Kézilabda SI

3. Kézilabda Szeged SE

4. Hódmezővásárhelyi LKC

5. Gyöngyössolymos

6. Törökszentmiklósi KE

(az Országos Döntőbe jutott az első két helyezett csapat)

Dobra Ildikó edző: ” Igazi embert-próbáló megmérettetés volt a szombati Országos Elődöntő csapatom számára, hiszen 4 mérkőzést kellett lejátszani, amiből az első háromban nagy volt a tét. Hősiesen küzdöttek a lányok az Országos Döntőbe jutásért, azonban ez most nem volt elég. Kiélezett, szoros meccseket játszottunk, pillanatnyi helyzetek döntötték el a végeredményt minden meccsen. A döntőbe jutásért vívott meccsen sajnos olyan események zajlottak, amik nemhogy gyermek-mérkőzésen, de semmilyen sporteseményen nem fordulhatnának elő! Ezt nehéz 7-8 éves gyerekeknek megmagyarázni… Az Óksi elleni meccsen végül büntetődobásokkal alulmaradtunk. Minden erőtartalékukat bevetették a lányok, az eredménnyel nem, de csapatommal elégedett vagyok, hiszen szívvel-lélekkel küzdöttek!”

 

(hlkc.hu).
SZUPERINFO.HU