Kovács Nimród két bora is aranyérmet érdemelt Bordeaux-ban

Akt.:
Kovács Nimród borai ismét meghódították a világot.
Kovács Nimród borai ismét meghódították a világot.
Kihirdették a legrangosabb nemzetközi borverseny, a Challenge International du Vin eredményeit. Az egri borvidék ismét remekül szerepelt, hisz borászaink négy arany, öt ezüst és kilenc bronzérmet hoztak el Bordeaux-ból a hazánkba került tizenegy arany, tucatnyi ezüst és tizenhét bronzéremből. Így a magyar mezőnyből magasan kiemelkedtek borászaink és az általuk készített borremekek.

Külön öröm, hogy a díjazott borok közt ott van Eger új fehér zászlósbora, az Egri Csillag is. Ez is mindjárt háromszor. Az összesítés alapján Kovács Nimród illetve Thummerer Vilmos pincészete szerepelt a legjobban, hisz előbbi két arany- és egy ezüstérmet, utóbbi két ezüst- és két bronzérmet is elhozott a borok francia fővárosából. Kovács Nimródon kívül Vincze Béla és a Gróf Buttler Borászat tért haza aranyéremmel A négy egri aranyérmen pedig két fehér és két vörösbor osztozott testvériesen, bizonyítva, hogy valóban van jövője és jelene az egri fehérboroknak, az eddig uralkodó vörösök mellett. S valóban, a 2012-es évjáratú Egri Csillagok közül Bolyki Jánosé ezüstöt, Demeter Csabáé pedig ezüstöt és bronzot is ért.


Az egri eredmények:
Arany:
Kovács Nimród Pino Gris 2011
Kovács Nimród Rhapsody 2007
Vincze Béla Arcanum Cabernet Franc 2007
Gróf Buttler 2011 

Ezüst:
Juhászvin Chardonnay Barricque 2009
Thummerer Bikavér Superior 2009
Thummerer Syrah 2009
Demeter Egri csillag 2012
Kovács Nimród NJK 2007

Bronz:
Juhászvin Olaszrizling 2011
Bolyki Pocok a szántásban – Egri Csillag 2011
Egri Korona Borház Cuvée Selection 2009
Thummerer Bikavér 2009
XY Demeter Kékfrankos 2009
Vincze Béla Mészhegy Bíbor Syrah 2009
St. Andrea Mészhegy Egri Bikavér Superior 2009
Demeter Egri Csillag Classic 2012
Thummerer Vili Papa Cuvée 2009

Összehasonlításul érdemes megemlíteni, hogy Szekszárd négy arany és egy ezüst, Tokaj kér arany, három ezüst és két bronz Villány egy arany és egy ezüst minősítéssel büszkélkedhet a Magyarországra került 11 arany, 12 ezüst és 17 bronzéremből..
SZUPERINFO.HU