Közfoglalkoztatási program a honvédség szolnoki helikopterbázisán

Szolnok, 2013. március 30., szombat (MTI) – Harmincegy embernek nyújt kereseti lehetőséget az a közfoglalkoztatási program, amely április 2-án, kedden kezdődik a Magyar Honvédség (MH) 86. szolnoki helikopterbázisán. A katonai központ több mint 14 millió forint támogatás nyert el a foglalkoztatásra – közölte Balázsi Edit, a bázis sajtószóvivője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a féléves program egyik célkitűzése, hogy elősegítsék a dolgozók visszajutását a munkaerőpiacra.

A résztvevők napi hat órában a helikopterbázis területén és közvetlen környezetében karbantartást, takarítást végeznek, gondozzák a parkokat. Összegyűjtik a hulladékot az alcsi Holt-Tisza-parton a bázis mentén és a repülőtér keleti oldalán található erdősávban, és megjavítják a megrongálódott kerítést.

A napi feladatokat a közfoglalkoztatottak két csoportban, a művelettámogató zászlóalj kijelölt altisztjeinek koordinálásával hajtják végre.

A foglalkoztatásban részt vevők a szerződés megkötése előtt vizsgálaton vettek részt a szolnoki Hetényi Géza Kórház foglalkozás-egészségügyi szolgálatánál. Munkaruházatukat, munkavédelmi eszközeiket a helikopterbázis biztosítja..
SZUPERINFO.HU