Közkívánatra – Óz újra színpadon

Közkívánatra – Óz újra színpadon
A nagy sikerre tekintettel szombaton délután újra színpadra kerül az Óz című mesejáték a Gárdonyi Géza Színházban, mégpedig bérletszünetes előadásban.

Szakmai kihívás, hogy az angolszász alapmese és a nagy sikerű amerikai film után a mai gyerekközönség számára is korszerű és vonzó színházi előadást teremtsünk, megtaláljuk a magyar változatban a ma is és itt is érvényes mesei szituációk valóságtartalmát – mondta Pinczés István rendező, az Óz a nagy varázsló őszi bemutatójakor.

©
Úgy tűnik, a rendező elképzelését sikerült maradéktalanul megvalósítani, hiszen az ismert mesét azóta telt házzal játssza a Gárdonyi Géza Színház. Olyannyira, hogy közkívánatra január 26-án, szombaton 15 órától bérletszünetben tűzte műsorra a teátrum. Ekkor újra láthatják a gyerekek és a felnőttek a darabot, melynek Schwajda György által jegyzett változata az Éry-Kovács András által átdolgozott szöveggel került színre, Szöllősy Klára fordításának felhasználásával. Az előadás zenéjét és dalszövegeit Aldobolyi Nagy György írta. A fő szerepekben pedig Venczel Valentint, Bánfi Katát, Dimanopulu Afroditét, Fehér Istvánt, Nagy Barbarát, Káli Gergelyt, Ozsgyáni Mihályt, Szívós Győzőt, Nánási Ágnest, Radvánszki Szabolcsot valamint a GG Tánc Eger társulatát láthatja a közönség.        

©.
SZUPERINFO.HU