Közlekedők figyelem!

Akt.:
Közlekedők figyelem!
Az egri belvárosi rehabilitációs program keretében megújul a Zalár utca is. A fejlesztést az önkormányzat szakemberei igyekeznek úgy megoldani, hogy mindez a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon.

RÉSZLETESEN A LEZÁRÁSRÓL

A kivitelezési munkálatok szakszerű és biztonságos lebonyolításához 2013. február 4-én (hétfőn) 9.00 órától TELJES SZÉLESSÉGBEN LEZÁRJUK a Zalár utcát az Árva-köz és Maczky Valér utca közötti szakaszon. Mindez jelentős forgalomkorlátozást és változást jelent majd!

ÚJ FORGALMI REND

A piac, a Katona tér, a Zalár utca, a Belvárosi udvar, a Centrum parkoló, a Markhot utca megközelítése ÚJ ÚTVONALON történik: megnyitják a forgalom előtt a Maczky Valér utcát a Csiky utca felől, így a fenti úticélokat kizárólag a Barkóczy u. – Csiky u. – Maczky utca útvonalon közelíthetik meg. A gépjármű forgalom a Maczky utcában egy irányba, a Csiky Sándor utca felől haladhat majd. A viszonylag szűk Maczky Valér utcába – a biztonságos közlekedés érdekében – nem engedhetik be a gyalogosokat, és a megállás is tilos lesz.

TÜRELMET KÉRNEK

Eger belvárosának közlekedésében torlódások várhatóak, hosszabb várakozási időre, esetenként dugóra lehet számítani, ezért kérnek mindenkit, hogy ha csak tehetik, gépjármű helyett válasszanak alternatív közlekedési eszközt, illetve tömegközlekedést. Eger Önkormányzata igyekszik zavartalanul biztosítani a belvárosi tömegközlekedést.

INGYENES PARKOLÓK

Ingyenes parkolókat jelöltek ki a Malom utca és Malomárok utca kereszteződésénél, a volt 3-as iskola területén, valamint a Bartakovics utca és a Tündérpart utca találkozásánál, a kórházi sportpálya területén.

A Közterület-felügyelet munkatársai és a kivitelező jelzőőrei segíteni fogják a gépjárművel közlekedőket és a gyalogosokat is. A közterület-felügyelők és a rendőrség munkatársai határozottan fognak fellépni a tilosban parkolókkal, szabálytalanul közlekedőkkel szemben, hisz közös érdekünk, hogy a belváros forgalma biztonsággal haladhasson a rehabilitáció teljes ideje alatt!

HÚSVÉTRA HELYRE ÁLL A REND

A Zalár utca lezárása előreláthatóan 2013. március 27-én (szerdán) ér véget. A Húsvéti ünnepekre igyekeznek a Zalár utcát egy irányban visszaadni a forgalomnak. Addig is folyamatosan informálni fogják a lakosságot a kivitelezés aktualitásairól, a munka végének közeledtéről is.

Az Önkormányzat kéri minden egri polgár, érintett intézmény, vállalkozás, és különösen az autósok és gyalogosok megértését és türelmét!

Címkék: ,


.
SZUPERINFO.HU