Kulturális élményvonat Kassára

Akt.:
Kulturális élményvonat Kassára
Az idén 20 éves MÁV Nosztalgia Kft. a vasúti élmény- és nosztalgiautazások hazai specialistájaként 2013-ban is hangulatos külföldi utazásokat kínál. Az egy napos külföldi utazások közül kiemelkedik a 2013. április 20-án, szombaton Kassára induló „Mária Expressz”, mely Európa Kulturális Fővárosába viszi utasait.

2013-ban Kassára figyel Európa. A MÁV Nosztalgia Kft. élményvonata tartalmas kulturális programkínálatával szeretne csatlakozni a Kassán zajtó színes programsorozathoz. A Márai Expresszel utazók számára kínált kulturális programok közül kiemelkedik a megújult kassai magyar színház (a Thália) Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek színházi előadása, mely a Márai Expressz vendégei részére látogatható. A Az előadás 14 órakor kezdődik, időtartama 2 óra. Az előadásra szóló részvételi díj 2.390 HUF/fő , mely tartalmazza a belépőjegyet az előadásra, a helyeket az érkezés sorrendjében foglalhatják el a vendégek, teremnyitás 13:30-kor.

 

Márai Emlékszoba megtekintése – Időtartam: 1,5 óra (A túra közvetlenül a Kassára érkezés után kezdődik). Részvételi díj (magyar nyelvű idegenvezetés + belépő a Márai emlékszobába): 1.990 HUF/fő. Részvételi díj ebéddel (kétfogásos ebéd kávéval és ásványvízzel, belvárosi étteremben): 4.190 HUF/fő.

 

Kassa legszebb ékkövei – építészeti gyöngyszemek: Időtartam: 1,5 óra (A túra közvetlenül a Kassai érkezés után kezdődik). Részvételi díj (magyar nyelvű idegenvezetés + belépő a Rákóczi Kriptába): 1.990 HUF/fő. Részvételi díj ebéddel (kétfogásos ebéd kávéval és ásványvízzel, belvárosi étteremben): 4.190 HUF/fő.

 

A fokozódó érdeklődésre tekintettel a MÁV Nosztalgia kéri az utazóközönséget, hogy a Márai Expresszre és a csatlakozó programokra szóló részvételi jegyeiket elővételben váltsák meg.

 

A „Márai Expressz” Budapest-Nyugati pályaudvarról 6.05-kor indul és 10.10-kor érkezik Kassára, 17.00-kor indul Kassáról, és 21.38-kor érkezik vissza Budapest-Nyugati pályaudvarra. Az élményvonatos utazás alatt visszaútban az Orfeum zenekocsiban zenés-táncos mulatságban lehet részük az oda betérőknek. A „Márai Expresszen” étkezőkocsi is közlekedik, ahol finom falatok és szolid árak várják a reggelizni és vacsorázni vágyókat.

 

Az élményvonaton először alkalmi tánciskola és utazó kiállítás várja az érdeklődőket. “Szombati láz – gördülő tánciskola” az Everydance Stúdió táncosai részvételével, Szaka Kriszta tánctanár vezetésével.Szombat délelőtt a Kassa felé tartó útban “tánciskolát”, a hazafelé tartó útban, az esti órákban mini-táncversenyt rendeznek latin amerikai táncokból értékes nyereményekért az Élményvonat Orfeum kocsijában, ami egy különleges utazó kiállításnak is helyet ad, ahol Tamási Gábor fotóművész vasúti témájú képei tekinthetők meg.

 

A Mária Expresszre szóló részvételi díj (felnőtt: 7.990 Ft/fő, gyermek 4-14 éves korig: 5.490 Ft) magában foglalja a menettérti jegyet és a névre szóló helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. személyzete biztosítja utasainak kényelmét az utazás és a programok teljes időtartama alatt, az odaúton welcome drinkkel és reggeli üdvözlő falatkával várják vendégeiket, akik a visszaúton, a 13+1 totóban 2013. évi élményvonatos utazást és további ajándékokat nyerhetnek.

 

A Mária Expressz részletes kassai programjáról bővebb információ a www.mavnosztalgia.hu oldalon.

 

Jegyértékesítés a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, Budapest-Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett; tel./fax: (+36 1) 269-5242.

 

(MÁV Zrt.).
SZUPERINFO.HU