Kultúrházak Éjjel-Nappal

Akt.:
Kultúrházak Éjjel-Nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal országos közművelődési akció 2013-ban a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

„Kultúrházak éjjel-nappal” országos közművelődési akció neve kifejezi azt, hogy az intézmények a nap bármely szakában a látogatók szolgálatában álltak és állnak.

Az egész országot behálózó, a kisebb településeken szinte egyedüli kulturális szolgáltatóként jelenlévő kultúrházak, faluházak, a nagyobb településeken közművelődési feladatokat ellátó művelődési és közösségi házak, központok és többfunkciós intézmények 2013. február 8-10. közötti napokban, farsang utolsó hétvégéjén mutatkoznak be éjjel vagy nappal, avagy mindkét napszakban sokoldalúságukat bizonyítva.

A Déryné Kulturális Központ az alábbi programokkal várja az érdeklődőket 2013. február 8-án, pénteken:

 

Berta Márton festőművész “A Biblia és a Szentföld kincsei” című kiállítása a II. emeleti díszteremben

 

17.00 órától

– a Zabhegyező Gyermekanimátor Egyesület foglalkozásai (arcfestés, farsangi maszkok készítése)

Szakkörök bemutatkozása: csipkeverők, kunhímzők, foltvarrók, modellezők

Állj be közénk! Néptáncosok nyílt foglalkozása és táncház – vezeti Oroszné Millinkhoffer Rita

 

19 órától

Németh Mihály: Kenyai utazásom (úti beszámoló)

 

21.00 órától

SAMSARA – színes, szöveg nélküli, amerikai dokumentumfilm vetítése (99 perc)

A ‘szamszára’ szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.
A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja.

A rendezvény plakátja

Déryné Kulturális Központ  

Karcag, Dózsa Gy.u.5-7..
SZUPERINFO.HU