Lelki egészség

Lelki egészség
Takács Katalin kineziológus előadásával indult a héten a siófoki BRTK Könyvtár februári kulturális beszélgetéssorozata.

A „Boldogság egy belső munka” című előadás során teltházas közönség fogadta Kozma Ani (Part FM) beszélgetését Takács Katalinnal a test és a lélek megismeréséről, problémáiról. A kineziológia a test és a lélek egységét veszi figyelembe, az okokat keresi, hogy melyik az a kor, amikor az illető hátat fordított önmagának, amikor már nem hitte el, hogy mi mindenre képes. Az előadáson előtérbe kerültek az alkatfunkciós jegyek, vagyis hogy külső személyiségjegyeink milyen belső tulajdonságainkra utalnak. A kineziológus néhány önkéntes jelentkezőn mutatott be példákat ezekre a jegyekre, szemléltette a szemöldök, az orr, a száj, az áll vonalának utalásait az egyes belső tulajdonságokra. Elmondta, hogy minden ember jobb felének jellemzői az édesapával, bal felének jellemzői pedig az édesanyával kapcsolatos érzelmeket, érzéseket érzékelteti. Önmagunk megismeréséhez szükséges lépés a visszatérés gyermekkori önmagunkhoz.

– Az egyik legfontosabb a belső gyermek, azaz a lélek megtalálása. Emlékezz rá, mire vágytál gyermekkorodban, és add meg ezt magadnak felnőttként. Rájöhetsz erre, ha egyedül vagy és figyelsz a belső hangodra. Mindannyian egyediek vagyunk, magunk választjuk meg, hogy kire van szükségünk utunk során, és magunk választjuk meg a buktatóinkat is. Döntést mindenki csak a saját életében hozhat, máséban nem. Mindenki egy csoda, és ezt a csodát magunkban kell megtalálnunk. Éld meg a csodát, vagyis önmagadat, ezt ne mástól várd. – mondta Takács Katalin.

Az előadásban a közönség is aktívan részt vehetett, a bátor résztvevők megosztották saját történeteiket, a hallottakhoz fűződő tapasztalataikat.

A BRTK Könyvtár Ez csak természetes! című előadássorozata februárban tovább folytatódik, szerdánként a test, a lélek, az egészség és a harmónia témakörében érkeznek a meghívott előadók.

 

Milei Barbara.
SZUPERINFO.HU