Levitte hídba a Szegedet és a tabella élére ugrott a ZF-Eger vízilabdacsapata

Levitte hídba a Szegedet és a tabella élére ugrott a ZF-Eger vízilabdacsapata
A férfi OB I-es bajnokságban első két helyen álló gárda csapott össze a Bitskey-uszodában. Ősszel Szegeden 9-7-re nyertek a hazaiak. Most az egrieken volt a sor.

A csúcsrangadóra megtelt a Bitskey-uszoda. Mintegy 1900 néző előtt kezdődött az összecsapás. 

Az 1. negyedben kétszer annyit lőtt kapura a hazai csapat, mint ellenfele. Több kecsegtető helyzet maradt azonban kihasználatlanul. A szegediek főként Szívós révén veszélyeztettek. Jól védekezett az egri együttes.

A második játékrész elején rá ijesztett a Szeged vendéglátóira. Két perc sem telt el és 3-2-re fordítottak. Az egri csapat is belelendült. Varga Zsolt két bombagóljával és Bátori előnyből elért találatával sikerült 2 gólra meglépni, 5-3. Előnyben támadhattunk a három gólos előnyért, de Salamon eladta a labdát. Szegedi előnyös lehetőségnél Szécsi bravúrral védett.

A nagyszünet után 7-3-nál kapust cserélt a Szeged, Baksát Molnár Dávid váltotta.

Az utolsó negyedben a feladat az volt, hogy az egriek megőrizzék a 3 gólos vezetést. Közel 4 percig nem esett gól. Forrt a víz a medencében,három szegedi is kipontozódott. Visszatért a kapuba Baksa. Juhász megúszás után ejtésből szépített. Ezen az estén a emberelőnyös helyzetek értékesítése volt a győzelem kulcsa. Mezei szép góllal szerezte a 10. gólt,. Egy perccel a vége előtt Kayes 10-8-ra felhozta a Szegedet. A mindent eldöntő találatot Bátori Bence szerezte 30 másodperccel a lefújás előtt. 11-8.

Sikerült a visszavágás, a szerda esti állás szerint az Eger a legjobb az alapszakaszban. Következik a Honvéd és Vasas elleni találkozó.

Vodafone férfi OB I. 24. forduló

ZF-Eger – A-HÍD Szeged
11-8 (2-1, 3-2, 4-3, 2-2)

Eger. Bitskey-uszoda. 1900 néző. V.: Németh András, Vojvoda István.
EGER: Szécsi. – Bátori 2, Biros 1, Seman, Bundschuh, Gór-Nagy 1, Graham Cs.: Salamon 1, Mezei 2, Varga Zs. 3, Gerritse, Chilkó 1. Lőrincz. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.,
SZEGED: Baksa – Kiss Cs., Kunac, Molnár T., Decker, Szívós 1, Török 1. Cs.: Molnár D. (kapus), Younger, Kayes 3, Hegedüs 2, Somogyi, Juhász 1, Varga P. Edző: Vincze Balázs.
Gól-emberelőnyből: 12/7, ill. 11/5.
Kipontozódott: Török (26.), Molnár T. (28.), Younger (29.)

További eredmények:
EKF-Egerfood-Imola – BVSC-Zugló 7-6.
Szolnok – Debrecen 6-5
Szentes – OSC 7-6
Vasas – Honvéd 12-6
FTC – Pécs 11-8
Kaposvár – Juniorválogatott 11-14.

Következik: Honvéd – ZF-Eger , április 6. szombat, 19.30.

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU