Levyntgard

Levyntgard
Egy különleges siófoki festő, Bihari Puhl Levente nagyszerű alkotásaiból nyílt kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

„A giccsfestők pápája” című kiállítás április 9-től látható az emlékházban, ahol a művész számos egyedi, sokszor elgondolkodtató alkotását tekinthetik meg az érdeklődők. A nem mindennapi festmények és alkotások tárlatán több művészeti stílussal is találkozhat a látogató. Levy ugyanis nem végzett művészeti akadémiát, nem tanulta a festészetet, a képzőművész körökben elsajátított alapokat az évek során önmaga fejlesztette tovább, alakította át saját stílusává. Kezdetben külföldi, majd hazai műkereskedőknek készített képeket, s 1990-ben néhány társával együtt megalapította a Messenger Művészeti Alkotóközösséget. Azóta több mint száz csoportos és önálló kiállítása volt a változatos témákat, stílusokat és anyagokat kedvelő művésznek. A portrék és csendéletek mellett a magyar tájak, a Balaton, valamint, többek közt a szürreális témák és az avantgard is foglalkoztatja. Különböző stílusok és irányzatok voltak jellemzőek műveire: reneszánsz, klasszikus festészet, barokk, kubizmus, expresszionizmus és bizarr stílusok, mely csak néhány irányzat azok közül, melyekben a festő képviselteti magát. 2009-re alakult ki életében egy egyedi festészeti stílus, melyben kifejezi sajátos, egyéni világlátását. Ez a Levyntgard.

Levy legújabb, siófoki kiállításának darabjain tökéletesen érezhető a művész egyénisége. Az első teremben található letisztult siófoki és balatoni tájképek után a tárlat további részeiben a különböző szín és formavilág jelenik meg a sokszor extravagáns és merész műalkotásokon.

 

Milei Barbara.
SZUPERINFO.HU