Lopott autókat helyeztek ismét forgalomba Győrött

Győr, 2014. december 22., hétfő (MTI) – Lopott személyautókat helyezett külföldi forgalmi engedéllyel ismét forgalomba öt győri lakos, ellenük orgazdaság és más bűncselekmények miatt nyomoznak – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Takács József elmondta, hogy az elkövetők idén júniustól több hónapon keresztül úgy tettek, mintha külföldről hozták volna be a lopott kocsikat, így kikerülték az eredetiségvizsgálatot.

A nyomozás eddigi adatai szerint az első hazai forgalomba helyezés előtt a személygépkocsik alvázszámát egy ugyanolyan típusú, de más országban forgalomba helyezett kocsi egyedi azonosítójára változtatták meg.
A banda tagjai ezen felül külföldi ismeretségüket felhasználva kölcsönszerződéssel megszerzett személyautókat hoztak Magyarországra és helyeztek forgalomba eredeti alvázszámmal. A sajtóreferens hozzátette: így az elkövetők kihasználták, hogy a külföldi pénzintézetek csak huzamosabb ideig történő nem fizetés után tettek feljelentést, majd kezdeményeztek körözést a járművekre.

A rendőrök eddig négy személyautót foglaltak le 20 millió forint értékben, és a banda tagjaihoz köthető lopott, vagy lízingszerződésből származó autókat is vizsgálják.

– MTI –.
SZUPERINFO.HU