Lövés dördült a Selyemréten – Enyhítették a TEK-esekre lövöldöző büntetését

  15 dec 2017

Miskolc – A Miskolci Törvényszék másodfokon – jogerős ítéletében – megváltoztatta a Miskolci Járásbíróság "TEK-es ügyben" hozott ítéletét: az elsőfokon felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt kiszabott 5 év 6 hónap börtönbüntetést 3 év 9 hónapra enyhítette.
Mint több alkalommal írtuk 2011. november 19-én este a soroksári benzinkút biztonsági szolgálatának munkatársai ellenőrizni akartak egy gyanúsnak ítélt autót, de a sofőr az autóval el akart menekülni. Megpróbálták feltartóztatni a járművet, ekkor a kocsiból lövést adtak le a biztonsági szolgálat autójára. A nagy erőkkel keresni kezdte a lövöldözőket.
selyemreti-lovoldozes04-st
Az incidens résztvevői közül ketten Miskolcon bujkáltak egy ismerősük által bérelt selyemréti lakásban, itt ütöttek rajtuk november 25-én hajnalban a TEK hivatásos állományú tagjai. A nem tettek eleget a felszólításnak, így a TEK-esek betörték az ajtót. Az egyik bujkáló kilépett az erkélyre és egy nem célzott lövést adott le a TEK kint levő tagjai irányába. Személyi sérülés nem történt, a lövedék egy parkos területen csapódott be.
selyemreti-lovoldozes13-st
A bíróság a “vétlen fegyverelsülést” történő hivatkozását nem találta megalapozottnak, azonban a kiszabott börtönbüntetés tartamát enyhítette, figyelemmel a vádlott személyi körülményeiben bekövetkezett pozitív változásokra és a jelentős időmúlásra.
– Szaniszló Bálint –


Videó: RTL Klub


[related-post post_id=”3216864″]
[related-post post_id=”2955590″]
[related-post post_id=”1848367″]
[related-post post_id=”1848777″]