Ma itthon, a Bitskeyben folytatódik a pólós párharc a bajnoki címért

Ma itthon, a Bitskeyben folytatódik a pólós párharc a bajnoki címért
© Biros Péter vezérelte győzelemre az egri csapatot a tiszaligeti Vízilabda Arénában Szolnokon. MTI Fotó: Bugány János
Pénteken, a vízilabda bajnoki döntő első meccsén Szolnokon játszott a ZF-Eger OB I-es gárdája, s remek mérkőzésen, látványos gólokkal gyűrte maga alá a szintén bajnoki címre aspiráló Szolnoki Dózsa csapatát. Az egyik csapat három győzelméig tartó finálé második találkozójára ma fél nyolckor kerül sor Egerben, a Bitskey Aladár uszodában. Ott a helye minden szurkolónak, hogy biztatásával újabb bajnoki cím felé segítse az egri csapatot.

zfeger_logoAz alapszakaszgyőztes szolnoki csapat élni akart pályaelőnyével, s “nekiesett” az ob I legutóbbi idényében aranyérmes vendégcsapatnak. Ezzel együtt az egriek szereztek vezetést a világbajnok Bátori Bence lövése nyomán (0-1). Az egyenlítés sem váratott sokáig magára, majd a gólkirályjelölt szerb Stefan Mitrovic újabb találata nyomán már a hazaiaknál volt az előny. Ám még az első szünet előtt betalált az Eger is (2-2).

A második nyolc percben sem nőtt egy gólnál nagyobbra a különbség, mindkét – egy másik szerb légiós, Milan Aleksic révén megszületett – hazai találatra érkezett egri válasz. Előbb Bátori (3-3), majd a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter egyenlített távoli bombával (4-4).

A második félidő felvezetéseként itt is, ott is esett gól (5-5), majd hosszú idő után megint a vendégek vezettek: a hevesiek világbajnokai közül Gór-Nagy Miklós volt jókor jó helyen (5-6). Megtorpant a Szolnok, hibát hibára halmozott, de az Eger sem tudott élni a lehetőségeivel. Négy másodperccel az utolsó szünet előtt megtört a jég: a triplázó Mitrovic kapáslövése célba ért (6-6).

A befejező negyedben Kovács Gábor előbb egy vitatható – mintha teljes terjedelmével nem jutott volna túl a labda a gólvonalon -, majd egy vitathatatlan gólt szerzett, 8-6-ra elhúzott az Eger. Aleksic büntetőből szépített, de kisvártatva Biros a jobb felső sarokba pattintott (7-9). A jobban összpontosító Eger innen már nem engedte ki kezéből a meccset, sőt csattanó gyanánt még a vb-aranyérmes center, Hárai Balázs csavart a szolnoki kapuba, Aleksic szépítő gólja már mit sem ért (8-10).

OB I., férfiak, döntő, 1. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC – ZF-Eger

8-10 (2-2, 2-2, 2-2, 2-4)
Szolnok, Vízilabda Aréna, 800 néző.
V.: Székely B., Fodor R.
SZOLNOK: Decker A. – Hosnyánszky, MITROVICS 3, Jansik D., KIS G., Török B., Gocsics.
Cs.: ALEKSZICS 4, Pásztor M. 1, Vörös, Hangay Z. Szakmai-igazgató: Kovács István.
ZF-EGER: Bisztritsányi – Graham, Bundschuh, BIROS 2, BÁTORI 2, HÁRAI 1, Gór Nagy 1.
Cs.: Bedő 1, Varga II Zs., Salamon, KOVÁCS G. 2, Lőrincz B., Zalánki 1.
Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 10/4. ill. 9/4.
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Jansik D. a 14., Bundschuh a 22., Gór Nagy a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4, 5-6, 6-8, 7-10, 8-10.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1–0, az Eger javára.

A döntő második összecsapását hétfő este rendezik Egerben, 19.30-tól.

Mindenki szurkoljon! Öltöztessük sárga-kékbe a Bitskeyt!.
SZUPERINFO.HU