Már 15 éves Európa legnagyobb vasúti élménymúzeuma: a Magyar Vasúttörténeti Park!

Már 15 éves Európa legnagyobb vasúti élménymúzeuma: a Magyar Vasúttörténeti Park!

A Vasúttörténeti Park Magyarország egyik különleges, világviszonylatban is egyedülálló múzeuma és programhelyszíne, a gyermekes családok kedvelt szórakozóhelye.

A Park szeptember 12-én, szombaton egész napos születésnapi rendezvénnyel várja a vasút szerelmeseit, fiatalokat, időseket és családokat. Ezen a nagy napon, azok, akik szintén idén ünneplik 15 éves születésnapjukat, ingyenesen léphetnek be a Vasúttörténeti Park rendezvényére.

Itt igazi gőzmozdonyok sorakoznak, amelyek vezetőfülkéjébe fel lehet szállni, ki lehet őket próbálni. A vendégek utazhatnak nagymozdonyon, tehetnek egy kört a fordító-korongon, vagy felülhetnek a kerti vasútra, sőt kipróbálhatják erejüket egy korabeli kézihajtányon. A mozdonycsodák birodalmában állomásozó legrégebbi gőzmozdony több mint 130 éves, ő áll a sor elején, a másik végén pedig igazi óriások, ahol a gyerekek még a kerék tetejét sem érik fel. A kisebbek álma a kerti vasút, amely 850 méter hosszan kanyarog a park területén alagúton át, majd kis tó feletti hídon keresztül tér vissza a kiinduló állomásra. Mindezt egy helyen!

Szeptember 12-én a 15 éves Vasúttörténeti Park nagyszabású születésnapi rendezvényt szervez, melynek előestéjén, szeptember 11-én a világhírű Benkó Dixieland Band ad koncertet az Orient csarnokban. A szombati jubileumon igazi felfűtött nagy gőzmozdonyokkal találkozhatnak a látogatók, melyek parádés felvonulása és versenye után ki lehet próbálni a gőzösök vezetőfülkéjében utazást is. A szervezők a programot további zenei „ínyencségekkel” tarkítják, így lesz fúvós zenekar, musical-operett gála, valamint 18:30-tól a nap záróakkordjaként és sztárfellépőjeként Somló Tamás ad 1 órás koncertet.

A Vasúttörténeti Park születésnapi hétvégéjét tehát egyszerűen nem lehet kihagyni, mert a muzeális értékek és a különleges élmények mellett a vasúti és a zenei programok nem mindennapi ötvözete várja a látogatókat!

A Benkó Dixieland Band koncertjére jegyvásárlás elővételben és a jubileum rendezvény részletes programja a www.vasuttortenetipark.hu honlapon található.

vasut3

Szeptember 12-én a Magyar Vasúttörténeti Park egyik alapítója, és korábbi üzemeltetője a MÁV Nosztalgia Kft. különvonatokat indít a jubileumi rendezvényre. A nosztalgiajáratok Budapest-Nyugati pályaudvar – Vasútmúzeum megállók között közlekednek. (Vonatindulásokról részletes információ a www.mavnosztalgia.hu honlapon).

A különvonatokra elővételben jegyek válthatók a MÁV Nosztalgia Jegyirodában (Nyugati pályaudvar 10. vágány mellett Tel.: 269-5242) egységesen 700 Ft/fő áron, melyek oda-vissza útra érvényesek.

12-én a MÁV Nosztalgia Kft. adománygyűjtő akció szervez, melynek keretében a nosztalgiaflotta egyik tagja – a 3 részes kormányzati motorvonat „Ezüst nyíl” – felújításához járulhatnak hozzá a Park látogatói. A rendezvényen az „Ezüst Nyíl” kiállításra kerül.

Fő gasztronómiai attrakció az Óriásbogrács lesz, melyben 3000 adag egytálétel készül a helyszínen, melyre a MÁV Nosztalgia Kft. minden adományozót szeretettel meghív. A látogatókat friss csapolt sör is várja MÁV Nosztalgia büfékínálatában.

Minden korosztálynak szól az „Élményvonat és Nosztalgia Infopont” aktuális utazási ajánlatokkal, Törzsutas kedvezményekkel, gyereksarokkal és Totójátékkal értékes nyereményekért.

(Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.).
SZUPERINFO.HU