Március 15-e ünnepe

Kulturális programokkal, felvonulással, kegyeleti eseményekkel emlékeznek a településeken az 1848-as szabadságharc évfordulójára. Keszthelyen 14-én 18 órakor a Balaton Színház elől belvárosi fáklyás felvonulás indul.

Ezt megelőzően 15 órakor a Demokratikus Koalíció keszthelyi szervezete az izraelita temetőben tart megemlékezést. Az ünnep napján a Fő téren 14 órára várják az ünneplésre gyülekezőket, köztük néptáncosokat, fúvószenészeket, lovas huszárokat, akik felvezetésével sétálhatnak a résztvevők a Balatoni Múzeum elé, a városi ünnepség színhelyére. Köszöntőt mond Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Ruzsics Ferenc polgármester. Az ünnepi szónok dr. Kovács István történész, volt krakkói magyar főkonzul lesz.
A Pannon Egyetem Georgikon Kara kezelésében lévő Szendrey Júlia emlékszoba tárlatvezetéssel várja a látogatókat március 14-én 10,30-tól 12 óráig, majd 15-én 10 és 12 óra között. A Szendrey telepen, a fenyves fasor mentén található emlékhelyet dr. Lukács Gábor egyetemi adjunktus mutatja be a látogatóknak.
Hévízen március 15-én a Városháza téren 16 órakor kezdődik a megemlékezés. A műsorban fellép Kubik Anna Kossuth-díjas színművész, közreműködik a Játékszín Társulat Hévíz és vendégeik. Köszöntőt mond Papp Gábor polgármester..
SZUPERINFO.HU