Márciusban kezdődik a meggyilkolt Baunok házaspár ügyében indult büntetőper

Akt.:
Szolnok, 2013. január 18., péntek (MTI) – A Szolnoki Törvényszék március 11-én kezdi meg a Baunok házaspár meggyilkolásával vádolt három férfi ügyének tárgyalását – közölte a törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

 Az ügyészség vádirata szerint a három férfi 2011. november 17-én elrabolta, és Újszász külterületén megölte a köztiszteletben álló szolnoki Baunok István vállalkozót és gyermekorvos feleségét.
    A per a vádlottak meghallgatásával március 18-án és 25-én folytatódik – mondta el Sándor Géza szóvivő. A tervek szerint március 27-én és 29-én, továbbá április 8-án a tanúkat hallgatják meg, majd április 10-én a szakértők következnek.
    Az eset első- és másodrendű vádlottja az újszászi M. Béla, illetve testvére, M. Tibor, a harmadrendű vádlott pedig egy Nagytarcsán lakó futballista, a másodrendű vádlott üzlettársa, H. Szabolcs.
    A vádirat szerint a férfiak anyagi gondjaik megoldását abban látták, hogy az egyikük által ismert és jómódúnak tartott szolnoki vállalkozótól több millió forintot szereznek. Az elkövetők 2011. november 17-én a 60 éves Baunok Istvánt lakóházában keresték fel, és egy riasztópisztollyal megfenyegetve 60 millió forintot követeltek tőle. Miután a sértettnek ennyi készpénze nem volt otthon, az összeget interneten akarták átutaltatni az egyik vádlott feleségének bankszámlájára. Baunok István azonban kiszaladt az épületből, segítségért kiabált, meghiúsítva a pénzszerzésnek ezt a módját. A vádlottak azonban a vállalkozót elfogták, majd 61 éves feleségével és a házaspár két gépkocsijával együtt Újszász külterületére vitték.
    Ott telefonon többször megpróbálták a pénzösszeget átutaltatni Baunok István számlájáról, de mivel a sértett nem tudta a teljes kódot közölni, a bank visszautasította a kért tranzakciót. Ekkor a vádlottak úgy döntöttek, hogy a sértettek nem maradhatnak életben, mert a rendőrséghez fordulnának. Kezüket, lábukat  összekötötték, szemüket, szájukat leragasztották, majd egy használaton kívüli kúthoz szállították őket. A kútnál az asszonyt a fején bántalmazták, emiatt a szája vérrel telt meg, amelyet a ragasztás miatt nem tudott kiköpni, és vérbelehelés következtében rövid idő alatt meghalt. Testét összekötötték a férjével, majd mindkettőjüket a kútba  lökték, és Baunok István megfulladt.
    Az ügyészség az első- és másodrendű vádlott esetében életfogytig tartó szabadságvesztést, míg a harmadrendű vádlott esetében fegyházbüntetés kiszabását indítványozta..
SZUPERINFO.HU