Meddig romlik a közbiztonság Csornán?

Akt.:
Meddig romlik a közbiztonság Csornán?
Az elmúlt néhány hétben teljességgel szokatlan és ijesztő bűncselekmények foglalkoztatták Csorna város közvéleményét.

Karácsony előtt  az egyik csornai gazdabolt tulajdonosa tett feljelentést a rendőrségen, hogy üzletébe ismeretlen elkövető betört. A vizsgálat adatai szerint a tolvaj a bolt udvarára a kerítésen átmászva jutott be, több rúgással betörte az udvari ajtót, majd az üzletből összesen nyolc darab benzinmotoros láncfűrészt vitt el. Bűncselekményével a tulajdonost több, mint egymillió forinttal károsította meg. A Csornai Rendőrkapitányság betöréses lopás gyanúja miatt folytatja a nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Két nappal később három rablást is elkövettek egy napon.  Két fiatalembert az utcán, egy asszonyt otthonában bántalmazták. Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Kisalföld érdeklődésére elmondta: rövid időn belül követték el a rablásokat. A két csornai fiatalembert a kora reggeli órákban külön-külön támadták meg. Megverték őket, értékeiket pedig elvették tőlük. ,,Egy idős asszony is áldozatául esett az elkövetőnek. Őt saját otthonában bántalmazták és fosztották ki. Nagyobb összegű készpénzt, ékszereket és értéktárgyakat vittek el a sértettől.” A Csornai Rendőrkapitányság az ügyben rablás gyanúja miatt folytat nyomozást” – tájékoztatott Kálmán Gabriella. A Kisalföld információi szerint előbb az egyik fiatal férfit a vidéki buszmegálló közelében, nem messze az 1956-os emlékműtől ütötték le. Ezután rugdalni kezdték, elsősorban a fején szenvedett sérüléseket. Kabátját, pénzét, arany nyakláncát, mobiltelefonját, óráját rabolták el tőle és sorsára hagyták, öntudatlan állapotban indult tovább a fiatalember. Annyi lélekjelenléte volt, hogy az egyik közeli üzlet kirakatüvegét betörte, így találtak rá a riasztó jelzésére helyszínre érkező rendőrök. A másik férfival is hasonlóan bántak el az ismeretlenek. Őt néhány száz méterre az első helyszíntől kapták el. Ugyancsak megverték és megfosztották értékeitől. Ezután az idős, egyedül élő asszony következett. Otthonában törtek rá, szintén bántalmazták és meg is kötözték. Pénzét, ékszereit és értéktárgyait rabolták el tőle. Az asszonyra kora reggel utcabeliek találtak rá, akiknek gyanús volt a nyitott utcaajtó.

Az új év első napjaiban fegyveres rablást kísérelt meg egy utazási irodában két ismeretlen. A 170 cm magas, 20-25 év körüli férfiak sötét kabátot és kék farmernadrágot viseltek, arcukat sállal takarták el. Egyikük fegyverrel fenyegette meg az alkalmazottat, pénzt követelve tőle, ám az irodában dolgozó nő lélekjelenlétét megőrizte, megnyomta a pánikriasztót. A kültéri sziréna azonnal megszólalt, melynek hatására az elkövetők elmenekült. Fegyveresen elkövetett rablás kísérlet gyanúja miatt folytatja az ügyben a nyomozást a rendőrség.

Csornát mindig is a béke és a nyugalom szigetének tartották a lakói, legalábbis ami a közbiztonságot illeti. A fenti esetek azonban amellett, hogy élénken foglalkoztatják a közvéleményt, félelmet is keltettek sokakban. Reméljük, Csorna nem válik olyan várossá, ahol meg kell gondolni, hogy sötétedés után kimerészkedjünk-e az utcára! Télen ez szinte elkerülhetetlen. Eddig nyugodtan közlekedhettünk, nem kellett folyton a hátunk mögé nézni, félni az erőszaktól. Ha egyszer elveszik az emberek közbiztonság érzése, az nagyon nehezen áll helyre. .
SZUPERINFO.HU