Még szombatig ötvenszázalékos vasúti kedvezménnyel látogatható a pécsi Chagall-kiállítás

Még szombatig ötvenszázalékos vasúti kedvezménnyel látogatható a pécsi Chagall-kiállítás

50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START a 2015. október 31-ig látogatható „Chagall remekművei Pécsett” kiállításra utazóknak.

A kedvezmény a pécsi pályaudvarra bármely belföldi állomásról igénybe vehető.

Az utazási kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, másodosztályon érvényes. Első osztályú utazás esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. Az alkalmi menettérti jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy a visszautazást legkésőbb a kiállítás zárását követő napon, azaz november 1-jén 24 óráig be kell fejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak abban az esetben érvényes, ha azt a rendezvény helyszínén (Janus Pannonius Múzeum, 7621 Pécs, Káptalan u. 4.) lebélyegezték.

A kiállítás a XX. század egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb képzőművésze, Marc Chagall (1887-1985) alkotói világába enged betekintést. A pécsi tárlaton 40 bibliai témájú litográfiát, Homérosz Odüsszeia című művéhez kapcsolódó további 43 litográfiát, és a Párizsi Opera mennyezetének megújítására (1964) készült tervrajzokat, vázlatokat (15 litográfia) láthatunk, emellett 12 olyan litográfiát is, amelyek a jeruzsálemi Hadassah Egyetemi Kórház zsinagógájának ablakillusztrációját ábrázolják. Magyarországon összesen két Chagall-festmény található, mindkettőt a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye őrzi. Ezek közül az egyik – a Kék falu című alkotás (1968) – most Pécsett tekinthető meg. Nyitva tartás: keddtől vasárnapig, 10-18 óra között. Bővebb információ: http://pecsimuzeumok.hu/index.php?s=1&id=229.

(Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.).
SZUPERINFO.HU