Még többen választották az Informatikai Kart

Akt.:
Még többen választották az Informatikai Kart
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – A hallgatók tanácsot is kaphatnak karrierjük elindításához.

Idén 20. alkalommal rendezik meg az Informatikai Szakmai Napokat április 15-én és 16-án a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. A hallgatók az aktuális szakmai témákról és a legújabb technológiákról is kapnak tájékoztatást.

A kétnapos rendezvényen 35 cég, 56 előadás és 22 stand várja az érdeklődőket. Újdonság idén, hogy több állami szereplő is részt vesz a programon: a Magyar Nemzeti Bank és a MÁV, illetve a bankszektorból is érkezik cég.

Mihálydeák Tamás | Fotó: Kiss Annamarie

Mihálydeák Tamás, az Informatikai Kar dékánja arról beszélt, mi a célja a programnak, illetve mennyire népszerű a fiatalok körében az informatika.

– Az idei tavaszi szakmai napokon a sokféleség bemutatását vállaltuk. Azt tapasztaljuk, hogy hihetetlen szakosodás történt az informatika területén, több mint 20 különböző szakmában keresnek informatikusokat, szakinformatikusokat. Ma már nem pusztán informatikusokat keres a munkaerőpiac, hanem a különböző szakterületeken jártas kollégákat. Azt szeretnénk, hogy ez a sokféleség jelenjen meg a hallgatók számára, hiszen ők így viszonylag hamar – már képzésük idején – tudnának orientálódni – mondta a dékán.

Fotó: Kiss Annamarie

Biztos jövőt jelent

– Soha ennyi első helyes jelentkezőnk nem volt, mint az idén. A mostani felvételi statisztika szerint több mint 800 első helyes jelentkezője van az informatikai karnak. A kar képzése iránt folyamatosan növekszik az érdeklődés. Erre nagyon büszkék vagyunk, hiszen ez a munkánkat igazolja. Természetesen mindebben az is benne van, hogy a diákok szülei úgy gondolják, hogy az informatika biztos egzisztenciát jelentő pálya, és érdemes ebbe befektetni. Ámbár nehéz terület, ahol sokat kell dolgozni, de biztos és valódi karriert jelent – hangsúlyozta a dékán. – Olyan hallgatóink is vannak, akik a tanulmányok mellett, főleg harmadév környékén már dolgoznak. Az alapdiploma megszerzése után pedig annyira nagy a munkaerőpiaci igény a végzett hallgatók iránt, hogy nagyon nehéz itt tartani őket mesterképzésen – tette hozzá Mihálydeák Tamás.

GYT.
SZUPERINFO.HU