Megérkezett Szegedre Angi, a német fókalány

Akt.:
Megérkezett Szegedre Angi, a német fókalány
Újabb borjúfókával bővült a Szegedi Vadaspark állománya. A Frankfurtból érkezett hölgynek, Anginak már gazdája is van, a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve fogadta örökbe.

Máris új jövevénnyel bővült a szombaton átadott fókabemutató, kedden megérkezett Frankfurtból Angi, így már háromfősre bővült a csapat. A borjúfóka lányt Matthias és Yenga érdeklődéssel várta, ám az újdonsült családtag inkább az utazóládájába akart visszamászni. A vadaspark igazgatója elmondta, mivel általában érdeklődő és barátságos állatok, biztosan hamarosan megkedvelik egymást. „Nincs semmi meglepő abban, hogy kicsit félénk, hiszen ki lett szakítva megszokott környezetéből. Előbb-utóbb külön utat járnak az állatok, és mivel Angi már ötéves, így semmi különös nincs abban, hogy új helyre kerül” – magyarázta Veprik Róbert.

„Régóta szerettünk volna fókákat a vadasparkba, és felkerestük az összes állatkertet, ahol tartanak. Nagyon kevés olyan fóka volt akkor Európában, amelyiknek nem volt gazdája, s a frankfurti állatkert a saját gyűjteményéből adták nekünk Angit, hogy biztosan legyen fókánk a bemutató megnyitójára” – mondta el Veprik Róbert.

Matthias és Yenga Svájcból érkezett, Angi Frankfurtból, míg a negyedik fóka pénteken jön Szegedre Ausburgból. Az igazgató elmondta, mivel körülbelül egy időben érkeznek az állatok, még semelyik nem jelölte ki a territóriumát, így az új csapat biztosan hamar összeszokik. Megtudtuk, Angi vemhes, így ha minden jól alakul, nyáron akár már kis fóka is gyarapíthatja a vadaspark állományát.

Anginak már gazdája is van, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve fogadta örökbe. Tombácz Zsuzsanna megyei tisztifőorvos portálunknak elmondta, a vadasparkkal megkötött együttműködésük értelmében egészségfejlesztési és környezetvédelmi projektben dolgoznak együtt. „Világnapokhoz is csatlakozunk, múlt héten a Víz Világnapja alkalmából az egészségfejlesztési osztály munkatársai játékos kvízt állítottak össze a víz éltető szerepéről” – tájékoztatott Tombácz Zsuzsanna. A közös programok a látogatók, főleg a gyermekek oktatását és nevelését szolgálják.

(www.szegedma.hu)

Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU