MEGERŐSZAKOLT LÁNY – Két hét múlva befejeződhet az egyik nyomozás

Két héten belül befejeződhet az egyik nyomozás az erőszakkal gyanúsított rendőrök ügyében. A Katonai Ügyészség zárhatja le a szolgálati hely elhagyása miatt indított eljárást. A Fővárosi Főügyészség az állítólagos erőszak miatt közben tovább nyomoz.

Ács Tibor, a Katonai Ügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az eljárás szolgálatban kötelességszegés vétsége miatt folyik, ez jelenti tulajdonképpen azt, hogy az egyenruhások elhagyták a szolgálati helyüket. Már mind az öt rendőrt kihallgatták gyanúsítottként, többségük azonban megtagadta a vallomástételt és volt aki tagadta a történteket. Hátra van még több tanú meghallgatása, várhatóan két héten belül azonban eldől, hogy vádat emel-e az ügyészség vagy lezárja az ügyet.

Morvai Attila, az állítólagos erőszak miatt nyomozó ügyészség szóvivője annyit mondott, hogy jelenleg az újonnan elrendelt szakértői véleményekre várnak.

Az ügy egy 21 éves lány feljelentésével indult, aki azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták. A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket. Egy hónap után végül mindannyiukat kiengedték és szabadlábon védekezhetnek tovább..
SZUPERINFO.HU