Meghalt Charlie Whiting, a Forma-1 versenyigazgatója

Charlie Whiting
Charlie Whiting - © Fotó: AFP / Andrew Yates
Budapest – Whiting a 2019-es idény első futama előtt mindössze három nappal hunyt el. Hatvanhat éves volt.

Tragikus hirtelenséggel, 66 éves korában elhunyt Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Formula–1-es versenyigazgatója – írja a Nemzeti Sport Online a FIA hivatalos honlapjának beszámolója nyomán. A szakember magyar idő szerint csütörtök hajnalban hunyt el, halálát tüdőembólia okozta. Whiting mindössze három nappal a 2019-es Formula–1-es idény első futama, az Ausztrál Nagydíj kezdete előtt vesztette életét.

Mint azt a sportnapilap megjegyzi: Charlie Whiting 1977-ben került a Formula–1 világába, eleinte a Hesketh szerelőjeként dolgozott, majd három év múlva a Brabhamnél vállalt munkát – itt 1981-ben és 1983-ban főmérnökként segítette világbajnoki címhez Nelson Piquet-t. 1988-ban csatlakozott az FIA-hoz, s 1997-től volt a Formula–1-es futamok állandó versenyigazgatója. Feladatai közé tartozott a futamok elindítása – ő döntött, ha új rajtot kellett elrendelni – továbbá a sportág technikai bizottságát és a versenypályák biztonságát felügyelő bizottságot vezette.

Forrás: Nemzeti Sport Online


A Forma–1 2019-es versenynaptára
Melbourne - Tíz csapattal, húsz pilótával és több szabályváltozással kezdődik az új szezon. A hétvégén Ausztráliában elrajtol a 2019-es, 21 állomásból álló Forma–1-es versenyszezon. Új festésű autókkal, új pilótákkal és új szabályokkal indul el ez az extra hosszú megmérettetés. Csak három szín ....
SZUPERINFO.HU