Megkezdődött a Vásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium

Megkezdődött a Vásárhelyi Képzőművészeti Szimpózium

Tíz művész alkot november második vasárnapjáig Hódmezővásárhelyen.

A 62. Vásárhelyi Őszi Tárlat megtekintésével hangolódnak a XVII. Képzőművészeti Szimpóziumon résztvevő művészek a két hetes közös alkotómunkára.

Immár 17. alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhely városa ‑ a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásával ‑ a képzőművészeti szimpóziumot, amelynek célja, hogy a nagy múltra visszatekintő vásárhelyi festőiskola hagyományaira támaszkodva de a jelen művészeti törekvéseivel összhangban szülessenek sokszínű alkotások a szimpóziumon résztvevő művészek két hetes együtt gondolkodásának eredményeként. A november 8-áig tartó szimpózium alatt számos programon vesznek részt az alkotók: többek között alkotói kirándulást szerveznek a mártélyi holtághoz és a kardoskúti pusztára, halottak napi megemlékezésen tisztelegnek a művészelődök előtt, valamint a Tornyai-múzeum “nyitott műtermében” egy közös vászonra készülő műbe is belefognak. A művészek minden évben egy-egy itt készült alkotásukkal gazdagítják a Tornyai János Múzeum kortárs képzőművészeti gyűjteményét.

A különböző szemléleteket valló tíz alkotó, Bíró Botond grafikusművész, Czene Márta festőművész, Horváth Roland festőművész, Jakucs János festőművész, Kéri László festőművész, Kurucz István András festőművész, Nagy Attila szobrászművész, Pinczés József festőművész, Takáts Márton festőművész és V. Nagy Nándor szobrászművész Vásárhely ihlette munkáiból jövőre nyílik kiállítás.

(Forrás: Elek András-sajtóreferens).
SZUPERINFO.HU