Meglett a templomból ellopott kegytárgy

Meglett a templomból ellopott kegytárgy
A Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya az elmúlt napokban történt, több jelentős jogsértő cselekmény hét gyanúsítottját fogta el.

 
A bűnözők elsősorban fémtolvajlásra utazva, keszthelyi, gyenesdiási és sármelléki helyszíneken követtek el betöréses lopásokat. A forró nyomos rendőri reagálás hamar hozta az eredményt, s ennek köszönhetően a lopott tárgyak jelentős része is visszakerülhetett a jogos tulajdonosokhoz. Templombetörésen vesztett rajta az a keszthelyi férfi, akit bűncselekmény sorozat elkövetése miatt keresett már a rendőrség. A gyors felderítésnek köszönhetően a Szent Család templomból elvitt bronz domborművet a minap vehette át a rendőrségen Tál Zoltán plébános. Bozi Renáta őrnagy, bűnügyi osztályvezető-helyettes elmondta, hogy a helyszíni szemle, majd az adatgyűjtés nyomán őrizetbe vettek egy helybeli fiatal férfit, akinél a szobrot megtalálták. Számlájára más cselekmények is írhatók, több hétvégi házba való betöréssel is gyanúsítják. 
Lakossági bejelentésre a sármelléki körzeti megbízott intézkedésével közúti ellenőrzés során állítottak elő a rendőrök 3 férfit, akik a volt orosz laktanya elhagyott épületeiből tulajdonítottak el nagy mennyiségben fűtéscsöveket. Mindannyian már korábbi cselekményeik miatt ismertek voltak a rendőrség előtt. Gyenesdiáson, egy telephelyen lévő konténer lakatját feszítették fel, onnan nagy értékben tulajdonítottak el alufelniket gumikkal és egy Stihl bozótvágót. Az esetet a sértett jelentette, a felderítés során 3 személy ellen indult eljárás. Az eltulajdonított tárgyak részben meglettek.
A történtekre jellemzően látható, hogy a fémtolvajlásokat illetően a bűnözők általában lakott területektől távolabb lévő ingatlanokat, vagy víkendházakat, szemelnek ki, ahol napi rendszerességgel nem fordulnak meg a lakók. Ezen jogsértések ellen különösen nehéz védekezni, de a rendőrség megtesz mindent, hogy számukat visszaszorítsa, a sikeres felderítések ezt jól példázzák.H. Á..
SZUPERINFO.HU