Megmaradt a Szerbiából hozott hét gólos különbség – kiesett a ZF-Eger

Andrija Prlainović háromszor talált be Brisztritsányi kapujába.
Andrija Prlainović háromszor talált be Brisztritsányi kapujába.
Kiesett a Bajnokok Ligája sorozatból a ZF-Eger férfi vízilabda együttese. A Crvena zvezdát fogadta itthon az egri gárda, s a várakozásoknak megfelelően nem tudta ledolgozni a hét gólos különbséget, melyet a párharc első találkozóján összeszedtek fiaink Szerbiában.

Becsületesen helyt állt ugyan a ZF-Eger gárdája, de a vörös csillagosok egy pillanatig sem hagytak kétséget afelől, hogy bizony lényegesen jobb csapatot alkotnak, mint az egriek, s hogy nem véletlen volt a nagyarányú győzelmük Belgrádban.  A mérkőzés félidejében még az is benne volt a pakliban, hogy megint beleszaladnak Birosék egy méretes zakóba. Szerencsére a harmadik és a negyedik negyed inkább a házigazdáknak állt, s így legalább döntetlenre tudták menteni a hazai – a BL sorozatban utolsó – meccsüket.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

ZF-Eger – Crvena zvezda (szerb)
8-8 (2-2, 0-3, 3-2, 3-1)

Eger, Bitskey-uszoda, 1500 néző. 

V.: N. Sztavropulosz (görög), A. Severo (olasz)

EGER: BISZTRITSÁNYI – Graham, Bundschuh, Biros, Kovács G. 1, SEMAN 1, SALAMON 3. Cs.: Gerritse, Lőrincz B. 1, Mezei, Varga II. Zs., Gór Nagy 2. 
Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.

CRVENA: SEFIK – S. Rasovics 1, Ivosevics 1, Pijetlovics, Avramovics 1, Vapenski 1, PRLAINOVICS 3. Cs.: RADJEN, Stojcsics, V. Rasovics, Randjelovics 1, Eskert.
Edző: Dejan Szavics.

Gól – Emberelőnyből: 11/5. ill. 6/3.

Ötméteresből: 1/0. ill. –

Kipontozódott: Randjelovics a 28. percben.

Továbbjutott a Crvena zvezda, 21-14-es gólkülönbséggel.

Következik: Debrecen – ZF-Eger, Debrecen, szombat, 18.00..
SZUPERINFO.HU