Megsiratta a sütit

Megsiratta a sütit
© Fotó: Viasat 3
Gödöllő – Debreceni versenyző is felvette a kötényt a főzőműsorban.

A Viasaton futó, Ide süss! című magyar főzőműsor legfrissebb évadában újabb süteményremekműveket készítenek amatőr cukrászok.

A sorozatban a nézők által kedvelt, hajdúszoboszlói Sass Dani és Ábel Anita karöltve teszi még szórakoztatóbbá az adásokat. A zsűri két tagja a korábbi évadokhoz hasonlóan is Baracskay Angéla cukrászséf, a „tányérdesszertek királynője” és Szabadfi Szabolcs, az „ország pékje”.

A tíz versenyző között a debreceni Erika szintén kötényt ragadott. A 42 éves anyuka imád a konyhában lenni a gyerekeivel, és nagy álma, hogy összekösse a marketingtudását a cukrászattal. Szívesen nyitna egyedi hangulatú cukrászdát a cívisvárosban. Férjével nagyon szeretnek teniszezni, s rajongnak a távol-keleti kultúráért és Japánért. Nagy vágyuk, hogy eljussanak oda. Az első technikai feladatban Erika Japán-imádata a bemutatkozó sütijén is érződött: a csokis tarte-jait miszós karamellkrémmel töltötte meg, és fekete szezámropogóssal tálalta. Az értékeléskor Angéla azt javasolta, hogy Erika legközelebb ne gyúrja túl a tésztát, és válasszon kevésbé intenzív ízű étcsokoládét.

A második feladatban számtortát kellett készíteni; a versenyzők a dekorációban is szabad kezet kaptak, így csak a fantázia szabhatott határt a díszítésnek. Erika a számtortájához egy omlós kekszes tésztaalapot választott, melyhez mascarponés fehércsokis ganache-krémet készített, és azt habcsókkal, bogyós gyümölccsel, valamint pisztáciás macaronnal díszítette.

A tortához a kislánya születésnapja adott neki ihletet. Miközben erről mesélt, elsírta magát a háromgyerekes anyuka. A kóstolás után a zsűri tökéletesnek ítélte a szülinapi kompozíciót.

ND



.
SZUPERINFO.HU