Megújuló strand Észak-Magyarország szellemi és kulturális fellegvárában

Megújuló strand Észak-Magyarország szellemi és kulturális fellegvárában
© Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft igazgatója mutatta be a munkálatokat.
Az Eger Termál Kft. sikeres pályázatának köszönhetően, közel ötven százalékos Európai Uniós támogatás segítségével, 700 milliós beruházással igazi turisztikai látványossággá fejleszti az Egri Strand- és Termálfürdőt. A terveket és a munkálatokat mutatták be csütörtökön.

A beruházás célja az Egri Termálfürdő kínálatának bővítése, a szezonális jelleg csökkentése a korszerű, családbarát fürdőház megépítésével, valamint új szolgáltatások bevezetése. Olyan regionális jelentőséggel bíró, komplex szolgáltatást nyújtó fürdőegységet hoznak létre, mely a tőszomszédságban lévő – szintén nem régen felújított – Török Fürdővel szoros együttműködésben három generáció kiszolgálására alkalmas. A fejlesztés célja, hogy nyáron a strandszolgáltatások széles skálája, télen pedig a gyógywellness szolgáltatások komplex kínálata legyen elérhető történelmi hangulatban.

Többek között két fedett gyógymedencét építenek, új fürdőházban, 175 négyzetméternyi vízfelülettel, lesz bébimedence élményelemekkel, csúszdapark, valamint elvégzik a a déli bejárat akadálymentesítését és új, korszerű beléptetőrendszerrel nyitják meg ismét a nagyközönség előtt. Az egriek számára lelkileg is fontos egyes medencét megosztják, s így egy exkluzív wellness- és úszómedence jön létre.

©

Mint a bemutató alkalmával Habis László polgármester elmondta, elsődleges cél az, hogy Eger fürdőváros-jellegét még inkább erősítsék. Hozzátette és fontosnak nevezte azt is, hogy beruházásnak köszönhetően új munkahelyek jönnek létre. A fejlesztés illeszkedik az országos és régiós stratégiákhoz, tájba illő építészeti kialakításával jövedelmező, versenyképes és fenntartható vállalkozást hoznak létre, mely hozzájárul a régió GDP-növekedéséhez, a helyi munkaerő megtartásához, és kedvezőbb befektetői légkörhöz, mindemellett társadalmi hasznossága sem elhanyagolható.

– Minden feladat, amibe belevágtunk, a belváros rehabilitációjától kezdve a strand korszerűsítéséig arra irányul, hogy Eger legyen Észak-Magyarország szellemi és kulturális fellegvára – emelte ki Habis László, hozzátéve, hogy ebbe a sorba tartozik az az egészen friss és jó hír is, miszerint a város 185 millió forintot nyert meg pályázaton a Lenkey iskola fejlesztésére.

A projektbemutató részeként Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. igazgatója kalauzolta végig az építkezésen a sajtó munkatársait. Az igazgató elmondta, hogy éppen ideje volt a szolgáltatásaik színvonalát emelni, illetve új szolgáltatásokkal bővíteni kínálatukat. Kiemelte, hogy meg kell felelniük nem csak a turisták és egriek igényeinek, de a hagyományoknak is. Hisz 1932 óta üzemel városunkban fürdő, mégpedig az ország első gyógyfürdője volt az egri az országban.

©

Lapunk kérdésére Lugosi elmondta azt is, hogy a szokatlanul zord tavaszi időjárás hátráltatta némileg a munkálatokat, de igyekeznek úgy szervezni az építkezést, hogy a fürdőzni kívánók szakaszosan vehessék újra birtokba a strandot. Véleménye szerint azonban csak július végére várható, hogy nem csak régi, de új pompájában is ragyogjon az „egri park strand”. Mint kiemelte az új létesítmények mellett még mindig bőven marad szabad zöld terület a pihenni, napozni vágyók számára, az új kerítés pedig intimebbé, barátságosabbá teszi majd az itt töltött időt. Hozzátette azt is, hogy két súlypontúvá válik mostantól a strand. a Petőfi tér felőli, északi oldal a nyugodtabb, hagyományos strandolás szerelmeseinek fogja kielégíteni minden igényét, míg a fürdő déli része a hangosabb, élményfürdőzést kedvelőknek ad majd kikapcsolódási lehetőséget. Azt sem rejtette véka alá az igazgató, hogy nem néznek könnyű nyár elé, hisz minden évben a július a legerősebb hónapjuk, ám ekkor még nem tudnak majd száz százalékosan működni, s ez bizony komoly bevételkiesést fog okozni. De  mint mondja, ennek ellenére szükséges és időszerű volt, hogy az ország talán legszebb, a természettel együtt lélegző – itt áll ugyanis sok más különleges növény mellett az a platán, melyet Európában az Év Fájává választottak –  strandfürdőjét még inkább a megváltozott igények szerint újítsák fel.
Tekintsék meg képgalériánkat!

Címkék: ,


.
SZUPERINFO.HU