Megyebál Siófokon

Megyebál Siófokon
Több, mint háromszázan mulattak a 18. somogyi megyebálon a siófoki Azúr Hotelben.Egyetlen fillér közpénzt sem használt fel (támogatóktól szedték össze a rávalót), nemes célt szolgált, hagyományt őrzött – mondta Witzmann Mihály megyei közgyűlési alelnök, főszervező.

A bál bevétele, ahogyan tavaly, idén is a Szülőföldem, Somogyország programot gazdagítja; somogyi gyerekek megyebéli iskolai kirándulásait segíti.Nézzük az étlapot: az előétel falusi sonkabatyuba töltött konyakos kacsamájkrém, málnaecetben érlelt füstölt harcsa, házi töltött hústekercs fűszeres salátaöntettel, kerti zöldségekkel és somogyi gombákkal mozaikolt mangalica kocsonyán tálalva. Mustáros sertés raguleves következett, pirított erdei csiperkés gombóccal. A fő fogás somogyi tölgyfán füstölt kacsamell zöldfűszerekkel frissen megszórva, pirított mangalicaszalonnás törtburgonyapogácsával, vörösboros aszaltszilva mártással. Desszertnek gesztenyehabos étcsokis piskótát, karamellizált gesztenyével, málnaraguval kínáltak, természetesen jófajta dél-balatoni borokkal.



.
SZUPERINFO.HU