Mennyi szabadság kell ahhoz, hogy kipihenje magát?

Arról kérdeztük meg az utcán járókelőket,hogy szerintük mennyi szabadságra van szükségük ahhoz, hogy újra feltöltődjenek?  


– Korábban fizikai munkát végeztem és jól esett egy kis pihenő. Most már nyugdíjas vagyok és azt gondolom, hogy elég kevés időre mehettem szabadságra. Szerintem egy hónap feltétlenül szükséges ahhoz, hogy újra regenerálódjon az ember. Mindenkinek kell a kikapcsolódás!
Fekete Györgyné
nyugdíjas

– Minden nap irodai munkát végzek és ebből adódóan a szabadságomat aktív pihenéssel töltöm. Holnap utazom a Magas Tátrába. Most két hét szabit vettem ki. Igazából ahhoz, hogy kipihenten és frissen térjek vissza a munkába minimum három hétre lenne szükségem.
Pacsura Viktorné
titkárnő

– Amikor aktívan dolgoztam, akkor két hét szabadságot vettem ki. Szellemi munkát végeztem és jól esett aktív pihenéssel töltenem a szabdidőmet. Nyugdíjasként több időm van a kikapcsolódásra. Az idén nyáron tíz napra a Balatonnál voltam, ami nagyon kellemes volt.
Bíró Gábor
nyugdíjas gépészmérnök

– Egyetemistaként azt tapasztalom, hogy a szellemi munka is megerőltető abban az esetben, ha az embernek nem jut ideje feltőltődni. Szerintem a fizikai tevékenységet végzőknek regenerálódásra van szükségük. Minden attól függ, hogy ki mivel foglalkozik!
Vida Enikő
egyetemista hallgató

– Jelenleg vállakozóként dolgozom, ha tehetem, akkor általában külföldön töltöm a szabdságomat. Szerintem mindenképp három hét kell ahhoz, hogy kipihenjük magunkat. Az idén nyáron még nem voltam nyaralni, de szeptemberre tervezem a szabadságot.
Kelemen Péter
szabadfoglalkozású.
SZUPERINFO.HU