Mezőkeresztesi gyilkosság: jogerős a tényleges életfogytiglan

  07 feb 2018

Debrecen, Miskolc, Mezőkeresztes – A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék döntését.
F. J. és az őt példaképként tisztelő fiatalkorú P. Cs. között bizalmi viszony alakult ki az idősebb férfi szabadulását követően. 2015. januárjában Mezőkeresztesen együtt italoztak, amikor meglátták az utcán a szintén ittas állapotban lévő idős férfit. F. J. azt gondolta, hogy nyugdíjat kaphatott, ezért kigondolta, hogy menjenek el hozzá, és vegyék el tőle.

Megtaposta a fejét

Sötétedés után bementek az idős ember lakásába, a konyhában alvó részeg férfitől pénzt követeltek. F. J. a férfi fejét ököllel, nagy erővel többször megütötte, majd társa a földre került, magatehetetlen ember fejét megtaposta. Miután nem mozdult, a lakásban értékeket kerestek, de mivel sem pénzt, sem más értéktárgyat nem találtak, távoztak.
Hazaérve F. J. észlelte, hogy kézfeje megsérült, ezért visszamentek, hogy feltöröljék a vért. A még életben lévő időstől újra pénz követeltek, F. J. több alkalommal fejen ütötte a hörgő, testszerte véres embert. A kiérkező rendőrőrök már holtan találták.

Helybenhagyott döntés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 augusztusában nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt F. J.-t, mint erőszakos többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. P. Cs.-t 10 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen akkor F. J. és védője felmentés érdekében, P. Cs. és védője enyhítés érdekében fellebbezett.
A Debreceni Törvényszék keddi ítéletében helybenhagyta a döntést, így az jogerőre emelkedett.
– Szaniszló Bálint –


[related-post post_id=”3590937″]
[related-post post_id=”2741089″]
[related-post post_id=”2738934″]