Mielőtt fizetne, van egy dobása…

Mielőtt fizetne, van egy dobása…
A szíveslátás élményével idő- és ízutazást kínál vendégeinek Keszthelyen a La’ Koma Étterem és Magyar Feltalálók Múzeuma. Belépve elegáns szalon hangulata érződik, s gyűjteménytári különlegességek keltik fel a figyelmet.


A falakon fotók, kis vitrinekben korabeli tárgyak, a tudomány és a technika nagyjait idézik: időrendi sorrendben vezetnek a látnivalók a magyarokra jellemző találmányok közt, már a honfoglalástól elindulva. Több egykori újdonság nem személyhez, hanem az összmagyarsághoz kötődik. Így tallózhatunk a lovas kengyeltől az üvegbetonig diavetítő, dinamó, villa, kanál, tarhonya, kovász, szappan sorában… Ebben a miliőben a francia és a magyar konyha jellegzetességeit, remekeit kóstolhatjuk meg.
– A ház tízéves évfordulóján bővítettük e történelmi látnivalókkal a kínálatot – mondja Koma László tulajdonos, aki a gasztronómiában is ugyanígy a különlegességekkel igyekszik egyedi vonzerőt teremteni.
Az étlapon kínált, mintegy 90 féle választék mutatja ezt.
– A magyar és a francia konyha együtt teremti meg a lehetőséget ahhoz, hogy a különlegességekre vágyó ínyencek is megtalálják a saját ízvilágukat.  Készítünk balatoni halétel különlegességeket, de megtalálhatók a mai reformétkek, specialitások, a gluténmentes ételek is.
Az „egyszer meg kell kóstolni” igénnyel kínálja magát: a kakashere pörkölt juhtúrós galuskával, a kenguru steak, a rántott békacomb. A mediterrán hangulatú kerthelyiség környezete is elvarázsoló.
– Napi ajánlatunk 3 féle menü, házi rendezvényekhez előzetes rendelésre szállítunk hidegtálakat, főtt ételt, elfogadunk étkezési utalványokat, SZÉP-kártyát – sorolta még a tulajdonos, hozzátéve, hogy a vendégek először nem számlát, hanem szerencsekockát kapnak.
Pohárkában 3 dobókocka. Aki 3 hatost dob, a fogyasztást az étterem állja. Az idei újdonság pedig esténkénti gitármuzsika lesz – hamarosan.
INFOBOX
Keszthely, Balaton u. 9.
Tel: 83/313-129 30/9579-915
www.lakomaetterem.hu.
SZUPERINFO.HU