Frissítve:

Milyen húsvéti sonkát vegyek?

Milyen húsvéti sonkát vegyek?
Hagyományos? Gyorspácolt? Főtt sonka?

hiba beküldése

Az elmúlt években sokszor hallottunk hasonlókat: „Szlovák sonka valójában nem is sonka. A hússzövetség az egyik hipermarketben árult sonkáról állította, hogy a minősége gyengébb, mint egy felvágottnak!”
(RTL Hírek)
Sajnos előfordulnak gyenge minőségű, de olcsó termékek az üzletek polcain. Mivel vásárlásaink értékét nagyban befolyásolja a pénztárcánk vastagsága, ezért nem mindegy, hogy zsákbamacskát veszünk vagy sem. Mindig felvetődik a kérdés: – Vajon mi lehet a szemet gyönyörködtető csomagolás alatt?
• Lehet, hogy csak szép, de nem finom.
• Lehet, hogy nem is az, aminek látszik.
• Lehet, hogy tele van pumpálva vízzel.
És még sorolhatnám az aggódásra okot adó kérdéseket.
Akkor hogyan csökkentse a kockázatot a húsvéti sonka vásárlásakor?
Ezeket a sorokat, ha elolvassa, egy lépéssel közelebb kerül a profi sonkavásárlókhoz!
Hazánkban a legelterjedtebb két pácolási mód a száraz bedörzsöléses és a nedves módszer.
A száraz bedörzsöléses módszer az, amit az otthoni disznóvágáskor is használunk, a húsrészek felületét sóval dörzsöljük és időközönként a sózókádban megforgatjuk.
• előnyei: a hús eltarthatósági idejének meghosszabbítása, otthon elvégezhető, kellemes íz, olcsó eljárás
• hátrányai: a só rengeteg vizet von el a sonkából, hamarabb kiszárad, egyenetlen, töményebb sós íz, fakó, barnás, akár zöldes színárnyalat
A legjobb pácolások egyike a…
Kíváncsi rá, hogy melyik a legjobb ízt adó módszer, milyen sonkát kell keresnie, hogy a legfinomabbat vegye meg? Akkor nézze meg a www.gusztahus.hu oldalunkon, vagy egyszerűen kóstolja meg a GusztA Mesteri falatok sonkáit, amit hentes mestereink a legjobb érlelési módszerrel készítettek Önnek!
Infobox: Hévíz, Marcali, Keszthely, Tapolca, Zalaszentgrót.
www.gusztahus.hu



.
SZUPERINFO.HU




Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:




Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása