Minden ízében házi

Minden ízében házi
A hévízi Rácz Pékség Manufaktúra ugyan kicsi családi vállalkozás, de nagyon sok embernek ad kenyeret.


A kis kézműves sütödében Rácz József pékmester hagyományőrzően kovásszal, csak természetes anyagok felhasználásával előállított pékárui sok munkát igénylő, hosszú érésű eljárással, kézi technológiával készülnek. A Rácz-specialitások, mint például az ősi -nemes- gabonát tartalmazó teljes kiőrlésű magos tönkölycipó és tönkölypogácsa, a házi tejjel készült kifli, ami már csaknem az elfeledett gyermekkorunk ízét juttatja eszünkbe. Vagy a hosszúkás, kovásszal érlelt molnárkák, a teljes kiőrlésű rozskovászos fekete kenyér, a Rácz rozs veknik pedig már ránézésre is kívánatosan harmonizálnak a házikolbásszal, sonkával, sajttal, túróval.
A családfő és párja munkáját három gyermekük segíti. Anna, aki péknek készül, szívesen besegít a termelésbe, Johanna és Áron (középiskolások) pedig a boltban, illetve a beszerzésben segítenek.
A Rácz Pékség Manufaktúra köszönettel várja a húsvéti (kuglóf, kalács és egyéb) előrendeléseket. Termékeik házhoz szállítással is elérhetők (Hévízen, Keszthelyen), illetve Hévízen kívül megtalálják Keszthelyen, a Tulipán helyi termék bolt vevői.
INFOBOX
Hévíz, Dr. Korányi F. u. 6.
Nyitva: H-P: 6-17 óra, Szo:  6-13 óra
Telefon: 20/262-2392, 70/398-0229.
SZUPERINFO.HU